Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Buldan Esnaf Odası Başkanı Nuri Ertekin’in de takip ettiği panelde daha sonra moda tasarımcıları Necla Yılmaz, Zeynep Ulusoy ve Alexandra Pruscha tecrübe ve bilgilerini katılımcılara aktardı. Bu arada panelist Necla Yılmaz, modanın kalbinin Fransa’da attığını, ancak burada kullanılan motiflerin eski sömürge ülkelerinden olan Fas, Tunus ve Cezayir’den etkilendiğini ifade ederek “Fransa’nın kullandığı motif ve desenle aslen Osmanlı kültürünün yansımasıdır. Buldan’da üretilen Buldan Bezinin yerelden çıkarak şehirlere yönelmesi ve uygun üretimler tasarlanarak şehirlerde de kullanılması gerektedir. Yöresellikten bir an önce çıkılmalı, günlük hayatta da yer alması sağlanmalıdır. Bunun için de tasarımcıların şehir yaşantılarına uygun tasarımları yapması gerekmektedir” dedi.
Buldan Ticaret Odası tarafından düzenlenen ve GEKA tarafından finanse edilen “Buldan Bezi ve Markalaşması” paneli Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda gerçekleşti.
BULDAN BEZİ MARKALAŞIYOR
Panelde daha sonra tasarımcı Ahmet Kayaer, bu tür panellerin daha çok yapılması gerektiğini işaret ederek, Mayıs ayı içinde İstanbul’da yapılacak Evteks 2015’te yapacağı sunumu sergiledi. Bu yılın trendlerinden örnekler veren Kayaer, tasarımlarında soyut, etnik, doğa ve totem etkili kumaşları kullandığını sözlerine ekledi.