05 Mayıs 2022 Perşembe 09:09
Rektör Kutluhan üniversite-sanayi işbirliği hedeflerini anlattı

Paydaşlar ile birlikte yürütülen projelerle, Üniversite-sanayi iş birliğine önemli katkılar koyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kutluhan, 2022 planları arasında bu çalışmaları hızla sürdürmek olduğunu söyledi. Üniversite-sanayi iş birliğinin birçok yönü olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sanayinin Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ihtiyacına yönelik PAÜ’lü akademisyenleri görevlendirdiklerini ve akademisyenlerin bu çalışmalarda aktif rol aldığını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Kutluhan açıklamasına şöyle devam etti:

“Sanayinin stajyer öğrenciye ihtiyacı var. Geçtiğimiz günlerde DESİAD ile ortak bir çalışmanın sonucunda İşim Okulum Projesini hayata geçirdik. Üniversite-sanayi iş birliğinde daha alana yönelik, daha sektörel bazlı bire bir çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu sebeple de Üniversite-Sanayi İş Birliği Ofisini de kurduk. Her yönü ile 2022’de bu çalışmalarımız daha yoğun bir şekilde devam edecek. Ziraat Fakültemiz de kuruldu ve görev yapacak hocalarımız da Denizli’nin zirai alanında çalışmalar yürütecekler.”

Son Güncelleme: 05.05.2022 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.