05 Ağustos 2017 Cumartesi 16:16
Sarayköy Belediyesi'nden meslek yüksekokulu binası

Sarayköy Belediyesi tarafından yapılacak PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu için Pamukkale Üniversitesi Rektörlük binasında protokol töreni düzenlendi. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş törene katıldı. İlçenin yeni ve modern bir üniversiteye kavuşması için Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş'ın yoğun gayretleri olduğunu belirten PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, "Başkanımın yoğun gayretleri ile bu aşamaya geldik. Bu eseri bitirmek, hizmete sunmak bizlere nasip olur. Eğitim öğretim ülkemiz için yapılabilecek en güzel örnek" dedi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise, ilçenin uzun yıllardır özlemini çektiği üniversiteye fiziki anlamda kavuşacağını belirterek, "İlçemiz sosyo ekonomik, şehir merkezine yakınlığı, gelişimi ile Denizlimizin ülkemizin en önemli merkezlerinden bir tanesi. Yapılacak üniversite eğitime, sosyal, ekonomik hayata çok büyük katkı sağlayacak. üniversitemizde ilçemizde bulunan kaynakların ekonomik gelişmeleri ve ara eleman yetiştirilmesinde çok büyük katkılar sağlayacak" dedi.

Sarayköy Belediyesi tarafından Turan Mahallesi'ne yapılacak olan PAÜ Sarayköy Meslek Yüksekokulu binasında, okulun idari ve öğretim görevlisi ofisi için 10 çalışma ofisi, 1 toplantı salonu, 1 çok amaçlı salon, 5 sınıf, 2 laboratuvar,1 bilgisayar laboratuvarı yer alacak. Giriş katında ise kantin ve yemekhanenin yer aldığı sosyal alanlar oluşturulacak. Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu'nun 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlaması bekleniyor.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.