02 Ocak 2019 Çarşamba 13:35
AYNES TMSF'ye devredildi

Sahipleri ve ortakları FETÖ/PDY suçlamasıyla yargılanan AYNES’in durumunu görüşen Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, verdiği karar ile 10 Aralık’ta AYNES’teki kayyum kararını kaldırmış ve eski sahiplerine devretmişti. AYNES’de kayyum kararının kaldırılmasından kısa süre sonra firmada beklenmedik bir hareketlilik başlamış, Gürcistan firması AYNES GEO Limited Şirketi’nin hesaplarından 284 bin liranın başka bir hesaba aktarılmaya çalışılması Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dikkatini çekmişti.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, transfer çabasının ardından hızla devreye girdi. 284 bin liranın büyük bölümü örgüt üyesi olduğu değerlendirilen şahsın hesabına aktarılmadan durduruldu ve yeni bir soruşturma süreci başlatıldı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Aralık’ta kayyum kararı kaldırılan ve yeniden eski sahiplerine devredilen AYNES ile ilgili itirazda bulundu. Firmadaki para transferi hareketinin şüpheli görüldüğünü gerekçe gösteren Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebini Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi.

Başsavcılığın itirazını değerlendiren ve AYNES davasına bakan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, kuruma yeniden kayyum atanmasına karar verdi. 19 Aralık’ta alınan bu kararın ardından, soruşturma kapsamında bulunan firmalara kayyum atanmasına yönelik düzenleme dikkate alındı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün AYNES’in durumunu yeniden değerlendirdi. Kanuni düzenlemeler ışığında soruşturması devam eden kurumların bu sürecin sonuna kadar TMSF’ye devredilmesi gerektiğini dikkate alan mahkeme, AYNES’in TMSF’ye devrine karar verdi. Mahkeme, kararını itiraz yolu kapalı olmak üzere, oy birliği ile aldı.

Kaynak:denizlihaber

Anahtar Kelimeler:
TMSFAynes
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.