30 Mayıs 2017 Salı 11:15
Çal'da çekirdeksiz karpuz yetiştirecekler

Çal'da daha önce yapılmayan tarımsal faaliyetlerin başlatılması için Çal Ziraat Odası'nın işbirliğinde çalışmalar sürdürülüyor. Yapılan teşviklerle bu yıl 300 dekar sarımsak ekimi yapıldı. Üreticilere, seracılıkta olduğu gibi pazar garantisi verildi. İlçede son olarak çekirdeksiz karpuz yetiştirilmesi için girişimlere başlandı.

Aşağıseyit Mahallesi'nde çiftçilik yapan Metin Yıldırım ile Duran Bağcı, 70 dekar alanda çekirdeksiz karpuz dikimi yaptı.

MHP'li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, hedeflerinin alternatif ürünler yetiştirip üreticiye daha fazla kazanç sağlamak olduğunu belirterek, "Önce piyasa araştırması yapıyoruz, tüccarlar, ihracatçı firmalar ile görüştükten sonra üreticilerimizi harekete geçiyoruz. İnsanlar artık büyük karpuz yemeyi sevmiyor, '20 kilo olmasın, 3-4 kilo olsun' diye taleplerde bulunuyor. Çekirdeksiz karpuz bu yıl ilk kez bölgemizde yetiştirilecek. Antalya'dan bir firma alım ve fiyat garantisi verdi. Hedefimiz bölgemizde alternatif tarım ürünlerini geliştirmek, üreticilerimizin daha iyi para kazanıp, daha kaliteli ürünler yetiştirmesini sağlamak" dedi.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.