13 Kasım 2015 Cuma 12:28
Japon acenteler GEKA'nın konuğu

 GEKA'nın davetlisi olarak düzenlenen tanıtım gezisine; Japonya Seyahat Acenteleri Birliği Yurtdışı Seyahat Tanıtımı Bölümü Genel Müdür Vekili Hidenori Sakaı, Tobu Top Tur Yurtdışı Seyahat Departmanı Müdürü Tatsuya Yoshıoka, Yomiuri Seyahat Servisi Planlama Bölümü Şefi Hiroko Saıto, Marginal Tur Operasyon Sorumlusu Saoko Shıbaı, Erguvan Turizm Satış Sorumlusu Sakie Kaneko ve Japonya'daki PR Ajansı yöneticisi Sachio Kabayama katıldı. Dört günlük tanıtım gezisine katılan Japon seyahat acentası yetkilileri; Pamukkale ve Hierapolis antik kentini, Dalyan'da çamur banyosu alanları, Kaunos Kral Mezarları ve İztuzu Plajını, Akyaka, Bodrum'da antik tiyatro, Halikarnas Mozolesi, Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni gezdi. Bodrum koylarında düzenlenen mavi tura katılan Japon acente yetkilileri; Mandarin Oriental ve The Marmara otellerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Geleneksel Türk köy düğünü temsili için Çomakdağ'a giden heyet, köy halkıyla birlikte oldukça keyifli anlar yaşadı. Yöresel yemekleri de tanıma fırsatı yakaladı.



Güney Ege gezisinin kendileri için çok verimli geçtiğini söyleyen Japonya Seyahat Acentaları Birliği Yurtdışı Seyahat Tanıtımı Bölümü Genel Müdür Vekili Hidenori Sakaı, ziyaret edilen kültürel, doğal ve tarihi mekanların hedef kitleleri için ilgi çekici olduğunu söyledi. Aydın, Denizli ve Muğla güzergahında Japonlar için ilginç destinasyonlar yaratacaklarını belirten Sakai, incelemelerde bulundukları turizm tesislerinin niteliğinin de beklentilerinin üzerinde olduğunu vurguladı.

GEKA Sekreteri Süleyman Alata, ajans olarak bölge turizminin çeşitlendirilmesi ve rekabet gücünün artırılması amacıyla üç yıldır turizmde tanıtım ve lobicilik faaliyetleri yürüttüklerini bu kapsamda uluslararası fuar ve tanıtım turlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Alata, Japon tur operatörleri için düzenledikleri Güney Ege tanıtım turu etkinliğinin yeni turizm rotaları oluşturulmasına katkı sağlayacağını belirtti. 
Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ (DHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.