24 Kasım 2015 Salı 15:09
Denizli'de 'Bayırbucak Türkmenleri' için protesto
 Delikliçınar Meydanı'ndaki Yeni Camii'de düzenlenen eylem ve gıyabi cenaze namazına yaklaşık 100 kişi katıldı. Öğle namazı sonrası bir araya gelen Genç Memur-Sen üyeleri, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları protesto etti.

Grup adına açıklamayı Genç Memur Sen Denizli İl Başkanı Fatih Karaman yaptı. Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları atıldığını; kadın, çocuk, yaşlı demeden masun insanların katledildiğini söyleyen Karaman, "Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek istemesine İran'ın desteğini alıyor. Bunlar hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerini yaşadığı köylere saldırıyorlar. Kadın, çocuk, yaşlı demeden katlediyorlar. Zalim Rusya'yı, katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları ve katliamları nedeniyle esefle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağız ve izin vermeyeceğiz" dedi.

Eylem, Türkiye ve Türkmen bayrakları taşıyan grubun gıyabi cenaze namazı kılmasının ardından sona erdi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.