26 Şubat 2015 Perşembe 15:23
Göstermelik kutlama değil ADALET

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Denizli Şubesi üyeleri vergi haftası kutlamaları nedeniyle Maliye binası önünde bir basın açıklaması yaptılar.

 

Basın açıklamasına yapan BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, vergi adaletinin olmadığı Türkiye’de, vergi haftasında adil bir vergi sistemi için taleplerinin öne çıkarıldığı bir hafta olduğu ifade etti.

 

 

Yurdakul, “12 yıllık AKP iktidarı sürecinde gelir dağılımının giderek bozulmasıyla birlikte vergide yaşanan adaletsizlikler belirgin bir şekilde artmış, vergi yükünün büyük bölümü yoksul halkın, işçi ve emekçilerin sırtına yıkılmıştır. AKP iktidarın davergi politikaları emekçileri yoksullaştırmanın en etkili aracı haline gelmiştir”dedi. Hükümetin politikalarında eleştiren Yurdakul ; Gelir idaresinin maliye emekçilerinin söz ve karar sahibi olacağı bir yaklaşımla yeniden yapılandırılması ve bağımsız olması gerektiğini vurgulayan Yurdakul, “Genelde Maliye Bakanlığı, özelde Gelir İdaresi Başkanlığı köklü bir vergi reformu ile birlikte yeniden yapılandırılmalıdır. Öncelikle tüm maliye emekçilerini kapsayan Gelir Uzmanlığı sınavı açılmalı, aynı işi yapan maliye emekçileri ile uzman kadroları arasındaki ücret farklılıkları ortadan kaldırılmalıdır. Görevde yükselme sınavları adil olmalı mülakat uygulamasına son verilmelidir. Her türlü ek ödeme emekli aylığına esas kazanca ilave edilerek emeklilik önünde engel olmaktan çıkartılmalıdır.Maliye emekçileri göstermelik vergi haftası kutlamalarının her yıl olduğu gibi bu yılda figüranı olmayacaktır. Büro emekçileri sendikası olarak vergi haftasını alternatif etkinliklerle kutlayarak, Vergide Adalet talebini öne çıkartacağımız bir mücadele haftasına dönüştüreceğimizi burada bir kez daha siz değerli basın emekçileri aracılığı ile kamuoyu ile paylaşıyoruz.” Açıklamasında bulundu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.