23 Temmuz 2015 Perşembe 15:12
Yaşlı kadını dolandırılmaktan banka çalışanı kurtardı
Edinilen bilgiye göre daha önce de aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu bir çok kişiyi dolandırdıkları belirtilen şahıslar dün de Denizli'de 67 yaşındaki yaşlı bir kadını emekli maaşını kurtarma vaadiyle kandırıp önce 1000 tl nakit ve 3000 tl ziynet eşyasını aldıktan sonra yaşlı kadını kredi çekmesi için telefonla bir bankaya yönlendirdi. 30 bin lira kredi çekmek için bankaya gelen yaşlı kadının durumundan şüphelenen banka görevlisi polisten yardım istedi. Polis ve akrabaları bankaya gelinceye kadar dolandırıldığına inanmayan yaşlı kadın, “H.A. evladım benimle çok ilgilendi paralarımı kurtaracaktı” diye hayıflandı.

Dün öğle saatlerinde Kuşpınar mahallesi’nde oturan 67 yaşındaki B.K.’nın  cep telefonunu arayan ve kendini polis memuru Hakan Acar olarak tanıtan kişi, B.K.’ın parasının dolandırıldığını söyleyip paralarını kurtarmak için kendisine vermesini istedi. Belkıs K.’a yanında ne kadar parası ve altını varsa kurtarması için gelip alacağını söyleyen dolandırıcı Belkıs K.’ın verdiği ev adresine giderek  bin TL nakit para ve 3 bin TL değerindeki ziynet eşyasını aldı. Yaşlı kadına maaşını hangi bankadan çektiğini de soran dolandırıcı, kendisiyle ilgili bilgileri öğrendikten sonra, “kendi çocuklarına bile haber verme. Biz dolandırıcıları bulana kadar kimseyle konuşma” diye talimat verdi.

Yaşlı kadını 1 saat sonra arayan dolandırıcı “senin emekli maaşına dolandırıcılar el koyabilir bankaya hemen git maaşından kesilmesini isteyerek,  30 bin TL kredi çek. Ben seni sürekli ararım.  Krediyi çektikten sonra neredeysen ben gelir parayı alırım. Biz polis olarak senin yanındayız teyze. Emekli maaşını da kimseye kaptırmayacağız” diyerek yaşlı kadını bankaya yönlendirdiler.

Paniğe kapılan yaşlı kadın dolandırıcıların bütün dediğini yaparak Maaşını çektiği bankaya gitti. Veznede bulunan kadına 30 bin lira kredi çekmek istediğini söyledi. Yaşlı kadının tedirgin olduğunu gören veznedar “ne oldu neden bu kadar tedirginsiniz” diye sorunca yaşlı kadın hiçbir şey anlatmadı. Yaşlı kadının durumundan şüphelenen veznedar 155 Polis imdat’ı arayarak polis çağırdı.

Banka’ya  gelen polislere olayı anlatan yaşlı kadın “Denizli Emniyet Müdürlüğünde görevli olduğunu söyleyen Polis Hakan Acar benim cep telefonumu aradı. Ben dolandırılmışım. Emekli maaşımı bir daha çekemeyecekmişim. Evimin adresini istedi. Daha sonra paraların kurtarılması için evime geldi. Hakan Acar isimli polise yanımda bulunan bin TL para ve 3 bin TL değerinde ziynet eşyasını verdim. Emekli maaşımın dolandırılmaması için 30 bin TL kredi çekmemi söyledi. Ben de bankaya 30 bin TL kredi çekmeye geldim.” 

Bankaya gelen çok sayıda polis kadına dolandırılmışsınız dediyse de yaşlı kadını bir türlü ikna edemediler. Yaşlı kadın “Hakan Acar evladım benimle çok ilgilendi paralarımı kurtaracaktı” diye hayıflandı.

Yetkililer dolandırıcının yakalanması için, yaşlı kadının evi civarındaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yaşlı kadın ve çocukları ifadelerinin alınması için Çınar Polis merkezine götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Son Güncelleme: 23.07.2015 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.