01 Aralık 2016 Perşembe 11:13
CHP'li Basmacı, "Çiftçi tarlasından kaçar hale getirildi"

Denizli'de ilçe ve köy gezilerini sürdüren Milletvekili Melike Basmacı, köylünün ve esnafın kan ağladığını, borçlarını ödeyemez duruma düştüğünü söyledi. Sürekli yapılan zamlar, mumla ölçülen enflasyonlar, ekonomideki sanal desteklerle çiftçinin ve esnafın yok edildiğini ifade eden Basmacı, "Kendisine yeten tarım ülkesiydik. Çiftçi milletin efendisiydi, hepsi bitti. Köylü, esnaf artık karnını doyuramıyor. Ürününü üçe mal ediyor. Ancak maliyetine bile satamıyor, şehre kaçıyor. Pancar, pamuk, tütün bitti. Yabancı mallara mahkum hale getirildik" dedi.

Türkiye'nin kendi kendine yeten tarım ülkelerinden biri iken, AK Parti döneminde ithalata muhtaç hale getirildiğini vurgulayan Basmacı, "Türkiye eskiden zengin tarım ülkesi diye bilinirdi. Türk tütünü, pamuğu, inciri, üzümü, kayısısı, zeytini, pirinci dünya pazarlarında mumla aranırdı. 2000'li yıllardan sonra tarım sektörü erimeye başladı, hayvancılık zaten bitti. Tohum, mazot, tarım ilacı, gübre çiftçinin temel girdisi durumunda. Hepsinin fiyatı ateş pahası. Bir yıl didinen, tırnaklarıyla toprağı kazan, cebinden yatırım yapan çiftçi, sıra ürününü satmaya gelince perişan oluyor. Eskiden tarım desteklenirdi, artık resmen köstekleniyor. Milletin efendisi çiftçi bugün tarlasından kaçar hale getirildi" diye konuştu.


Ülkedeki sorunlara kalıcı çözümler getirilmediğini ve sorumlularında istifa etmediğini söyleyen Basmacı, "AK Parti hala 'AB'ye meydan okuyacağım, İsrail'e yalakalık yapacağım' diyerek, Türkiye'yi tüketiyor. Her gün gelen şehit haberleri, yurtlarda yanan çocuklar… Türk anaları sürekli ağlıyor, AK Parti seyrediyor. Bir sorumlu da çıkıp istifa etmiyor. Türkiye'nin sorunlarına kalıcı çözümler getirmiyor. Yeter artık, çiftçiyi, esnafı, ekonomiyi sıfırladınız. İstifa etmek için daha neyi bekliyorsunuz" dedi.

(DHA)

Anahtar Kelimeler:
ChpMelike Basmacı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.