14 Mart 2017 Salı 15:38
36 yaşında By-Pass odu

Denizli’nin Acıpayam İlçesinde çalışan 36 yaşındaki Taylan Öncül, sol kolunda uyuşma ve ağrı hissetmesi neticesinde Özel Denizli Tekden Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerinin ardından bypass ameliyatı olması gerektiği tespit edilen Taylan Öncül, Prof. Dr. Ünal Açıkel ve ekibi tarafından son derece başarılı bir operasyon geçirdi ve tedavisinin ardından tekrar hayata bağlandı.

“ÜNAL HOCAMA SÖZÜM VAR, KENDİME ÇOK İYİ BAKACAĞIM”

Yıllar öncesi babası Recep Öncül’ü de kalp hastalığı sonucu kaybettiklerini söyleyen hasta Taylan Öncül, birçok spor dalıyla da yakından ilgilendiğini belirtti. Hasta Öncül “Sanırım benim kalp hastası olma sebebim ailemden kaynaklıyor. Babamı ben çocukken kalp rahatsızlığı sonucu kaybettik. Henüz 36 yaşındayım ama birçok spor dalıyla da uğraşıyorum. Hem genetik hem de spor yapmama bağlı olarak kalbim biraz yorulmuş olabilir. Sol kolumda ve göğüs bölgemde ağrılar hissetmeye başlayınca hiç düşünmeden Tekden Hastanesi’ne gittim. Kardiyoloji Uzmanı Sayın Göktürk Hocam beni muayene etti ve testler istedi. O testlerin sonucunda by pass ameliyatı olmam gerektiğini söylediler. Cesaretimi topladım ve ameliyatımı yapacak Profesör Ünal Bey’e ve ekibine o kadar çok inandım ki, tek seferde ameliyatı kabul ettim. Şükür ki kalbimle ilgili riskler ortadan kalktı. Artık kendime daha iyi bakacağım. Çünkü Ünal Hocam’a sözüm var” dedi.

TEK ÇARE BYPASS’TI

Operasyonu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Açıkel ise  “Taylan Öncül 36 yaşında olmasına rağmen, kalp damarlarında ciddi problem olduğu için koroner by-pass ameliyatı olmak zorunda kaldı. Bu ameliyat normalde 50-60’lı yaşlardan sonra ileri yaş hastalığın tedavisi olarak biliniyor. Ama Taylan Bey’in özel bir durumu var. Kalp rahatsızlığı ailesinde de bulunmaktadır. O yüzden bu hastalığa çok erken yakalanmış durumda. Bir ay önce artan şikâyetleri üzerine Kardiyoloji Uzmanımız Dr.Göktürk Kaçar’a başvurdu. Kardiyologlarımızın yardımı ile yapılan koroner anjiyografisinde kalbi besleyen ana damarda çok tehlikeli bir darlık saptandı. Maalesef stent veya balon tedaviye uygun değildi. Taylan kardeşimiz için tek çare bypass'tı” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.