28 Kasım 2015 Cumartesi 21:46
Dr. Onur Saka: “lazer epilasyon ciddi bir iştir”

 Plastik, Rek. ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Saka, günümüzde bakımlı görünmenin en önemli anahtarının aşırı kıllardan kurtulmak olduğuna dikkat çekerken, lazer epilasyonun, mutlaka konunun uzmanı bir doktor kontrolünde yapılması gereğine vurgu yaptı. Dr. Saka, lazer epilasyon yaptıracak kişilerin, kullanılacak cihazın yanı sıra uygulamayı yapacak kişi hakkında da ayrıntılı bilgi sahibi olmaları gerektiğini vurguladı.

dr. Onur Saka“TEK SEANSTA BAŞARI HAYAL”

Bütün lazerlerin büyüme evresindeki kıllara etki ettiği için lazer epilasyonla tek seansta başarı beklenmemesi gerektiğini ifade eden Dr.Saka "Lazer epilasyonda kaç seansta başarı elde edileceği, kişinin kıl rengi, kalınlığı, derinliği ve kullanılan lazer cihazı gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Lazer epilasyon uygulamasına başlamadan önce kişinin hormonal bozukluğu olup olmadığı uzman doktor tarafından değerlendirilmelidir. Bu bozukluklardan biri varsa öncellikle tedavisi yapılıp ardından lazer epilasyon işlemi uygulanması doğru yöntemdir” diye ekledi.

LAZER EPİLASYON BU DURUMLARDA UYGULANMIYOR

Lazer epilasyonun tamamen beyaz tüylere sahip kişilerde, hamilelerde, sedef hastalığı gibi deri hastalıkları olanlarda, bazı önemli yan etkileri bulunan sivilce ilacı gibi ilaçlar kullananlarda, sistemik izotretinoin kullananlarda, kalp pili olanlarda, ayva tüyü olanlarda ve epilepsi hastalarında önerilmediğini söyleyen estetisyen Özge Kurul ise,  “Bu gibi durumlarda mutlaka bir uzman hekime danışın” diyor.

UYGULAMA SONRASINA DİKKAT!

Lazer uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenleri bizler için anlatan estetisyen Özge Kurul şunları söyledi:

- Uygulamadan sonra en az 3 ay güneşten korunun ve 30 veya daha yüksek faktör güneş koruyucusu kullanın. Bölgeyi nemlendirici kremler ile nemli tutun.

- Uygulamadan sonra 24 saat sıcak su değdirmeyin.

- Gerektiğinde ağrı kesici kullanabilirsiniz.

- Uygulamadan sonra 48 saat bölgeyi tıraş etmeyin.

- Bölgede kabuklanma olursa el sürmeyin.

- Ağda tüy dökücü kremler kullanmayın.

- Bölgeye nazik davranın ve kaşımayın. Keseleme gibi tahriş edici işlemlere maruz bırakmayın.

- Ateş ya da iltihap gibi enfeksiyon bulgusu varsa mutlaka işlem yapan kişiyi arayın.

- Yüz epilasyonları sonrasında 24 saat fondöten, allık gibi cildi kapatan ürünler kullanmayın.

1-2 aylık aralıklarla ortalama 6-8 seans arasında, yüzde ise 10-12 seans arasında sonuç veren lazer epilasyon, alanın genişliğine bağlı olarak tedavi birkaç dakikadan birkaç saate kadar çıkabiliyor. Yeni cihazlarla bu süre 30 dakikaya kadar inebiliyor. 

Uygulama sonrasında 15 gün içinde tüyler dökülmeye başlar, 1 ayı bulur.

Lazer epilasyonun uzman hekimler kontrolünde yapılması önemli.

Son Güncelleme: 28.11.2015 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aynur 2016-11-13 13:46:09

kesın bıtıyormu hocam sızınle gorusebılırmıyız özel