15 Ekim 2015 Perşembe 13:18
Arslan: Chp İktidarında Üretim Seferberliği Başlayacak

 CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, organize sanayi bölgesi ve sanayi sitesindeki firma ve atölyeleri ziyaretinde işçi ve işverenlerin taleplerini dinledi, CHP’nin yeni sanayileşme ve üretim politikasının ayrıntılarını paylaştı. 

CHP Milletvekili Kazım Arslan, “Ülke olarak elimizde çok ciddi bir potansiyel var. CHP, Türkiye’nin ilk sanayileşme hamlesini başarıyla başlatmıştır. CHP devleti kurmuş parti olarak, bugün de çıkmaza giden ekonomiyi yeniden sanayi ile rayına oturtmanın ve üretim merkezli çalışmaların hızlandırmanın hedefini taşımaktadır. Ülkemizin sorunlarını biliyoruz, üretimin üzerindeki ağır yükleri biliyoruz, dertleri çözmeye ve yeni bir üretim seferberliği başlatmaya kararlıyız. Devletin üretimin ve emeğin üzerindeki yükleri kaldırması, üretim yapacakları desteklemesi, yerli ve katma değer yaratacak ürünlere, teknolojiye daha fazla teşvik uygulaması yoluyla Türkiye tüketim ekonomisinden,yeniden üretim ekonomisine geçebilecektir.” ifadesini kullandı. 

CHP İKTİDARINDA HEM İŞÇİ, HEM DE İŞVEREN KAZANACAK 

CHP Milletvekili Kazım Arslan, CHP’nin “Merkez Türkiye” projesinin de yer aldığı sanayileşme ve ticarileşme politikasını şöyle açıkladı: 

“Emeğin, enerjinin, ithalata yenik düşmüş sanayinin üzerindeki maliyetleri hafifletecek adımları atmak için hazırlıklarımızı yaptık,projelerimizi hazırladık,bunları seçim bildirgemizde yer verdik, taahhüt ettik. Yatırımların, İstihdamın ve üretimin aynı anda artabileceği bir sistem CHP iktidarıyla gelecek. İşçinin daha iyi  kazanacağı,asgari ücreti 1.500.Tl olacak,işverene yükü olmayacak devlet vergisini almayacak.İşverenlerinde çok daha uygun koşullarda katma değer yaratan ürünlere yöneleceği bir düzeni biz tasarlıyoruz. Bizim sanayileşme modelimizde, hem asgari ücretin üzerindeki vergi yükü kalkacak, hem de işverene binen maliyet yükü azaltılacak. Üretimde kullanılan enerjinin üzerindeki vergileri azaltarak, TRT katılım payını ödemeyerek, maliyeti düşecek, teşviklerle içte ve dışarıda rekabet edebilecek şartları oluşturacaktır. 

Kalifiye eleman için, organize sanayi bölgelerine yakın okullar kurulacak ve hem iş garantili eğitimin önü açılacak, hem de çalışan gençlerin sigortasını devlet karşılayacak, böylece gençlerimizin eğitim ve öğretimlerini uygulamalı olarak yapılmasına,gençlerimizin nitelikli elaman olarak yetişmelerine olanak sağlanacaktır. Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve Sanayi Sitelerinde yatılı ve burslu meslek okulları kuracağız. Üreten, iş olanağı yaratan, dünyadaki yatırımcıyı kendine çeken, adil rekabeti sağlayan bir büyüme modeliyle hem ülkemiz kazanacak, hem de sektörden ekmek yiyenler refaha kavuşacak.” 


CHP Milletvekili Kazım Arslan’ın açıklamasının devamı şöyle: 

ENERJİ MALİYETİ DÜŞÜRÜLECEK, KATMA DEĞERE YATIRIM ARTTIRILACAK 

“2015 yılında kişi başına gelirimizin 10 bin doların altına düşerek, 2007 seviyelerine gerileyeceği anlaşılmaktadır. Başka bir deyişle, yurttaşlarımızın geliri 8 yıldır yerinde saymaktadır. Yine 2015’in ilk 7 ayında imalat sanayi ihracatının sadece % 3,3’ü yüksek teknoloji içermektedir. Yurttaşlarımız kötü yönetim sebebiyle zaman ve kaynak kaybı yaşamayı kesinlikle hak etmiyor. 

CHP iktidarında sanayileşme politikamızda enerji tüketimi düşük, katma değeri yüksek, ileri teknolojilere dayalı sanayi dallarının gelişimine ağırlık vereceğiz. Bu sanayi dalları arasında elektronik, genetik, yazılım, nano teknolojiler, uzay ve havacılığa özel önem vereceğiz. Teknoloji odaklı, KOBİ’leri önceleyen, sadeleştirilmiş bir teşvik programı uygulayacağız, bürokrasiyi azaltacağız.

Enerji, ulaşım ve iletişim maliyetleri üzerindeki vergi yükünü azaltarak imalat sanayisinin rekabet gücünü artıracağız. Kamu alımlarında, yüksek katma değerli yerli ara mallarla üretime öncelik tanıyacağız ve böylece yerli malı üretimini ve tüketimini teşvik edeceğiz.Üretme imkanı bulduğumuz yerli malını destekleyeceğiz. Kısacası CHP İktidarında Üretim Seferberliğini başlatarak,her alanda ve noktada üretimi arttıracağız ve herkesi kazandıracağız."

Son Güncelleme: 15.10.2015 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.