07 Nisan 2017 Cuma 17:20
Destici: ABD'nin verdiği tepki doğrudur

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Denizli'de partisinin il başkanlığı ile Alperen Ocaklarının, sivil toplum kuruluşlarına yönelik düzenlediği toplantıya katıldı. Destici, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'nin Suriye'deki hava üssünü bombalamasıyla ilgili konuşan Destici, şunları söyledi:
"ABD'nin verdiği tepki doğrudur. Suriye askeri üssünün bombalanması konusunda biz bunun devamını bekleyeceğiz. Bakalım bu gerçekten ciddi bir adım mı yoksa sadece bu İslam dünyasından ve hür dünyadan gelen bir tepkiyi dindirmeye ya da azaltma adına yapılmış göstermelik bir müdahale mi bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Eğer ABD burada ciddiyse, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acilen toplamalı ve bu konuda ciddi kararlar almalıdır. Artık Suriye'de süresiz ateşkesin sağlanması, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlanarak orada bu iş savaşın sona erdirilmesi gerekiyor. Hepimiz biliyoruz ki, ABD ve Rusya isterse orada iç savaş üç günde biter. Bu açık ve net görünüyor. Burada ne kadar samimiler göreceğiz. Bu yoksa danışıklı dövüş mü, orada ABD'nin bir taraftan Suriye'nin kuzeyinde PYD'yi, YPG'yi birlikte destekleyecekler, eğitecekler her türlü ağır silahlı verecekler. Oradaki PKK ve terörist gruplara, ondan sonrada birisi güya Esat'a karşıymış gibi bir tavır için girecek. Öbürü destekliyormuş gibi tavır içine gerecek. Bu danışıklı dövüş değilse, ABD ve Rusya bu konuda samimiyse ciddi adımlar atarlar ve üç günde barış tesis edilir, savaş sona erdirilir."


Rusya'nın Suriye'de hava savunma sistemi daha da güçlendireceğini açıklamasına değinen Destici, "Rusya'nın açıklaması şunu gösteriyor. Birleşmiş Milletlerde veto edeceğini açıklaması da, Suriye'deki askeri üsleri de destekleyeceği açıklamaları da savaşa devam kararında olacaklarını açık şekilde gösteriyor. Dolayısıyla Türkiye ne ABD'ye ne de Rusya'ya güvenmelidir. Kendi tedbirlerini almalıdır. Özellikle PKK, PYD ve YPG noktasında kararlı bir tutum sergilemelidir. Suriye'de iç savaşın bitirilmesi konusunda Türkiye'de kararlı bir tutum içinde olması lazım" dedi.

DENİZLİ / DHA 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.