17 Kasım 2017 Cuma 13:27
Zeybekci gençlerin 'dijital dünya'sına konuk oldu

Büyük ekranda Mount&Blade: Warband oyununu oynayan Bakan Zeybekci, 10 yaşındaki oğlu Tarık Efe'nin birlikte oynama ısrarını, hem vakitsizlikten hem de cesaret edemediği için her seferinde karşılıksız bıraktığını anlattı ve hayatında ilk kez oynadığı oyunda başarılı olduğunu görünce özgüven kazandığını söyledi. Savaş oyununda, bir kalenin kuşatılması için mücadele eden Zeybekci, becerisini gösterdi ve oyunu kazandı.

Geleceğe bakarken geçmişine döndü

Oyun oynarken gençlerle oyun üzerine sohbet eden Bakan Zeybekci, bazı sahnelerindeki ortamı, çocukluk yıllarındaki gerçek hayatta bizzat yaşadıklarından bahsetti. Bu sırada adeta çocukluğuna da geri dönen Zeybekci, basın mensuplarına demeç verirken oyun dünyasının gelişimini kendi hayatından örneklerle süsledi. Bakan Zeybekci, "Oyuncak ve oyun, çocukluğumuzun ilk yıllarında bulunduğumuz ortamdan hayal dünyamıza kadar hayatın kendisiydi. Sonra, araç gereçlerle yaptıklarımız haline geldi. Daha sonra da çizgi romanlar gibi okuduklarımızdı. Yazılım dünyasına ise ancak bu yaşta ulaşabildik" dedi.

Renkli görüntülerin oluştuğu ziyaretin sonunda, oyun yazılımı sektörünün Türkiye'nin gizli kahramanı olduğunu vurgulayarak, Ekonomi Bakanlığı'nca oyun sektörüne sağlanan desteklere dikkati çekti. Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği üyeleriyle buluşmasında "Sanal dünyadaki kahramanlar gibi, onlar da bizim yetiştirdiğimiz kahramanlarımız" diyen Bakan Zeybekci, oyun sektörünün gerek bakanlıklarınca sağlanan destek gerekse getirisi açısından önemli bir yere geldiğini görmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

OYUN YAZILIMINDA 500 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Misafiri olduğu grubu "'Hadi canım, o kadar yoktur' dediğim rakamlara ulaşan insanlar" cümlesiyle özetleyen Bakan Zeybekci, sadece oyun yazılımında geçen yıl 500 milyon dolarlık ihracat tutarına ulaşıldığını hatırlattı; "Bu yılın sonunda kendilerinden daha üst seviyede performans bekliyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.