15 Ekim 2015 Perşembe 14:09
Denizli'de özel bir olimpiyat
 Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki spor tesislerinde, bu sabahtan itibaren masa tenisi, futbol, basketbol, voleybol, atletizm ve yüzme dallarında yeteneklerini sergileyen özel sporcular centilmence yarışırken, müsabakalara katılanlara yaptıkları dereceye bakılmaksızın kendilerine madalya takılıyor. 28 kentten Denizli'ye gelen 60 okula mensup 550 sporcuyu aileleri de yalnız bırakmıyor. 19 yaşındaki Muhammet Tuğrul Şahin'in annesi Hatice Şahin, oyunların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, şöyle dedi:
"Benim oğlum milli yüzücü. Bu yarışmalara çocuklarımızı spora ve sosyal hayata teşvik etmek için katılıyoruz. Çocuklarımızın gelişimleri, konuşmaları ve zeka seviyelerinin ilerlemesini spora borçluyuz. Down sendromlu, otizimli çocukların aileleri, yavrularını spor aktivitelerine yönlendirsinler. Spor onları yeniden hayata kazandıracak." (DHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.