28 Ağustos 2017 Pazartesi 13:04
Alatay, Kocaeli'den birincilikle döndü

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan Atay Takımı, Aydem'in ana sponsorluğunda geçen yıl ürettiği 'Alatay 1'in ardından bu yıl geliştirdiği 'Alatay-17' elektrikli otomobili ile de yerli ürün teşvik dalında birincili oldu. Geçen yıl üretilen 'Alatay-16' ile yerli ürün teşvik ödülü kazanan Atay Takımı, bu yıl geliştirdiği elektrikli otomobil ile aynı başarıya imza attı.

Alatay proje danışmanlarından PAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, geçen yıl ürettikleri otomobili 86. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda sergilediklerini, elektrikli otomobilin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Bu yıl geliştirdikleri Alatay-17'nin, Kocaeli Körfez Pisti'nde yapılan TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda yerli ürün teşvik dalında birincilik ödülü aldığını belirten Köroğlu, "PAÜ Atay Takımı olarak amacımız gelecekte Pamukkale Üniversitesi'ni ürettiği elektrikli araçlarla ulusal ve uluslararası düzeyde anılan bir üniversite haline getirmek. Geleceğin otomotiv teknolojileri elektrikli ve otonom araçlar. Geliştirdiğimiz iki elektrikli aracın da birincilik ödülü almasının gururunu yaşıyoruz" dedi.

PROJE HAKKINDA BİLGİ

PAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrikli Araç Laboratuvarı'nda hazırlanan Alatay-17'nin aksamlarının büyük bölümü yerli üretimden oluşuyor. Alatay-17'nin  motor, motor sürücüsü, araç kontrol ünitesi, telemetri, gömülü şarj sistemi, batarya yönetim sistemi gibi önemli aksamları PAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, Otomotiv Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencilerinden oluşan ekip tarafından üretildi.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.