23 Mayıs 2016 Pazartesi 16:08
40. yılı kep atarak kutladılar

 Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 1976 yılında Denizli Mimarlık ve Mühendislik Akademisi adıyla makine ve inşaat mühendisliği bölümleri ile eğitime başladı, 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nin kurulmasıyla bu üniversiteye bağlanarak Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi olarak eğitim verdi. Daha sonra ise 1992 yılında kurulan Pamukkale Üniversitesi'ne bağlandı. 10 bölümde lisans ve yüksek lisans, beş bölümünde ikinci öğretim lisans eğitimi veren fakültede yedi bölümde de doktora programı bulunuyor.

Mühendislik Fakültesi, kuruluşunun 40. Yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor. "40. Yılda 40 Etkinlik" sloganıyla kutlamalar yapan mühendislik fakültesi'nde hafta sonu 40. Yıl Buluşması gerçekleştirildi. PAÜ'de bir araya gelen 1992 öncesi mezunları sohbet edip, üniversite yıllarına geri döndü. Buluşmaya katılanlar temsili kep töreni yaptı. Keplerini hep birlikte havaya atarak mezunu oldukları mühendislyikf akültesinin 40. yaşını kutladı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Selçuk Toprak, "40. Yılda 40 Etkinlik" temasıyla yola çıkarak 40. yıldönümünü kutladıklarını söyledi. Toprak yıl boyunca, etkinlikler yapacaklarını belirterek, "40 yılımızda 40 etkinlik yapacağız. Konferans, sempozyum, kariyer günleri, iş dünyasından liderlerle söyleşiler, öğrenciler soruyor mezunlar cevaplıyor panelleri, seminerler, uluslararası faaliyetler, piknikler, dekanla söyleşiler, mezunlar buluşması etkinlikleriyle hem öğrencilerimizin motivasyonunu geliştireceğiz, hem de aidiyet duygusunu pekiştireceğiz" dedi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.