04 Ağustos 2017 Cuma 17:48
PAÜ'den, elektrik ve elektronik mühendislerine eğitim

Pamukkale Üniversitesi Güç Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAÜ/GSUAM) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Denizli Şubesi arasında üniversite-meslek odaları işbirliği çerçevesinde, elektrik ve elektronik mühendislerinin meslek içi eğitim ve sertifikasyon programı protokolü törenle imzalandı. Proje kapsamında EMO'ya kayıtlı mühendislere, Güneş Enerjisi Sistemleri Tesisatı Eğitimi, Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Eğitimi, Elektrik SMM Eğitimi ve güncel teknolojik gelişmelere göre belirlenecek teknik eğitimler verilecek. Teorik eğitimler, Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilirken; uygulamalı eğitimler, paü laboratuvarlarında gerçekleştirilecek. Proje sonunda katılımcılar; Güneş Enerjisi Sistemleri Yetkilendirme Belgesi, Topraklama Yetki Belgesi ve Elektrik İmza Belgesi'ni almaya hak kazanacaklar.

"MESLEK ODALARINA KAPIMIZ AÇIK"

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri dışında, bulundukları bölgede sanayi ve topluma katkı sağlamayı amaçlamaları gerektiğini ifade etti. Bu tür eğitim programlarında özellikle uygulamalı eğitimin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Bağ, Pamukkale Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları'nın kapılarının bu tarz faaliyetlerde her zaman meslek odalarına açık olduğuna dikkat çekti.

"MESLEKİ GELİŞİM İÇİN ÖNEMLİ"

EMO Denizli Şube Başkanı Bülent Pala ise oda olarak mühendis üyelerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak adına birçok eğitim programına imza attıklarını ifade ederken, bu protokol vasıtası ile hem teorik hem de pratik anlamda PAÜ tarafından verilecek eğitimin, mühendisler için önemli olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından işbirliği protokolü Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Bülent Pala tarafından imzaladı.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.