20 Mart 2015 Cuma 12:50
Sınıf Öğretmenleri Eğitimi Başladı

Denizli 80.Yıl Öğretmenevi’nde iki gün süre ile gerçekleştirilecek olan eğitim programının açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,  Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Aybey, Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, eğitimciler ve eğitim alacak 3.sınıfları okutmakta olan sınıf öğretmenleri katıldı. 

İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında “Avrupa Konseyi ile Talim Terbiye Kurulu Başkanlığımız tarafından yürütülen bir proje. Bu projede sınıf öğretmenlerinin seçilmesinin ayrı bir anlamı var. Öğretmen camiasında asla bir ayrıcalık söz konusu değildir ama sınıf öğretmenleri her zaman öğrencilerin üzerinde bir iz bırakır. Demokrasi eğitimi adı altında yapılacak bu çalışmalar son derece önemli. Çünkü iz bırakacak olan sizlersiniz. Demokrasi kültürünü yerleştirecek olan siz değerli meslektaşlarımızsınız. Sizlerin burada aldığınız güzel bilgileri sahada uzun süre en iyi şekilde uygulayacağından eminim. 15 bayan 15 erkek öğretmenimizden oluşan 30 kişilik bir grupsunuz. Tarihsel ve kültürel değerlerimizin üzerine demokrasi bilincini çok iyi yerleştirip oturtabilirsek işte o zaman gerçek başarıya da ulaşmış oluruz diye düşünmekteyim. Tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum. İki gün boyunca çok faydalı bir eğitim olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Türk eğitim sisteminde demokratik vatandaşlık ve insan hakları eğitiminin güçlendirilmesi, Demokrasi Kuşağı Projesi ile okul kültürünü daha demokratik yapan unsurların öne çıkarılması amacıyla Türkiye'deki 10 ilde 22 pilot okul seçilmiş ve çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Demokrasi kültürünün gelişmesi öğrencilerimiz üzerinde sevgi, saygı, işbirliği duyguları ve demokratik tutum geliştirilmesine katkıda bulunacaktır.

Son Güncelleme: 20.03.2015 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.