25 Şubat 2016 Perşembe 23:09
Buldan'da 5. Kekik Paneli yapıldı

 Ülkemizin önemli ihraç  ürünlerinden olan kekik üretimi ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri, Kütaş kekik Kulübü tarafından düzenlenen panelde ele alındı. Karahayıt  Richmond Pamukkale Thermal Otel'de yapılan panele, Denizli'den 250 kekik üreticisine, üretim, hasat ve pazarlamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri anlatıldı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, panelin açılışında yaptığı konuşmasında, dünyadaki kekik üretiminin yüzde 75'nin Türkiye'de gerçekleştirildiğini belirterek ''Ülkemizdeki kekik üretiminin yüzde 85'i de Denizli'de üretilmektedir. İlimizde üretilen kekik miktarının yüzde 70'i ise, Buldan'da üretilmektedir'' dedi. Buldan sınırları içinde ekilen kekik türlerinin yanı sıra, çok sayıda da endemik türlerin bulunduğunu dile getiren Başkan Gülbay,  kekik üretiminin geliştirilmesi, ekilen alanların ve kalitenin  artırılması için yatırımcıları Buldan'a beklediklerini  söyledi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay konuşmasında, Buldan'ın Sarımahmutlu köyünden olan Merkez Efendi'nin, Manisa Mesir Macunu'nun aromatik bitkilerini Buldan ve yöresinden topladığını anlattı.

buldan 5.kekik paneli

Açılış konuşmalarının ardından başlayan 5. Kekik Paneli'n de, panelistler ve konu başlıkları ise şöyle; Ziraat Yüksek Mühendis iDr. Yayfun Akın '2015 Sezonunun Ticari Acıdan değerlendirilmesi', Kalite Yöneticisi Cüneyt Yumrukaya 'Kekik Ticaretinde Kalite Kriterleri', Ziraat Yüksek Mühendisi Yr. Doç. Dr. Hüseyin Akdemir '2015 Kekik Sezonunun Zirai Açıdan değerlendirilmesi' konularında üreticileri aydınlattılar.

Son Güncelleme: 25.02.2016 23:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.