21 Kasım 2016 Pazartesi 12:17
İşverenle işçiyi buluşturan protokol

Türkiye ekonomisine ve istihdamına 180 firması ve yaklaşık 25 bin çalışanıyla önemli katkı sağlayan Denizli Organize Sanayi Bölgesi, birçok firma yetkilisi ile iş arayanları Denizli OSB İŞKUR ofisinde bir araya getiriyor.

İşsiz vatandaşların iş bulabilmesi amacıyla Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile E-İŞKUR hizmetleri yürüten OSB Müdürlüğü, E-İŞKUR üzerinden iş arayan vatandaşların kaydını alıp güncelleyerek, iş arayanların profiline uygun işleri sorguluyor. Ayrıca iş başvurusu alıp başvuruları takip eden OSB İŞKUR Ofisi, özel sektör işverenin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi işleri de yaparak iş arayanlara hizmet veriyor.

OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, OSB İŞKUR ofisi ile işverenleri ve iş arayanları buluşturduklarını belirterek, "Son dönem çalışmalarımızdaki aldığımız neticeler, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Aylık bizim aracılığımızla işe yerleşme 350- 400 kişi arasında değişiyor. İŞKUR ile imzalanan protokol sonucu bölgemizdeki vatandaşların İŞKUR İl Müdürlüğü'ne gitmelerine gerek kalmadan, hem zamandan hem de maliyetten tasarruf ederek hizmet almaları amaçlanıyor. İmzalanan protokol ile işverenlerde aradığı statülerdeki işçi ihtiyaçlarını OSB İŞKUR Ofisi'ne müracaat ederek karşılamaktadırlar. İş arayan vatandaşlarda İŞKUR ile ilgili işlemlerini buradan yaptırmaktadırlar" dedi.

(DHA)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.