20 Haziran 2017 Salı 18:27
MAKSİAD kalifiye personel için meslek liselerini önerdi

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, yazılı bir açıklama yaparak, çocukların ve ailelerinin meslek tercihlerinde, gelecekte hangi mesleğin önemli olacağını, hangi mesleğin revaçta olacağını yada hangi mesleğin istihdamda tutunma oranından habersiz liselere kayıt yaptırdığını öne sürdü.

Çocukların sadece gözde meslekler diye belli mesleklere yöneltilmesinin öncelikle çocuğa ve ülkeye haksızlık olduğunu savunan MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, "Veliler çocuklarını doktor, öğretmen, hemşire, avukat, savcı, mühendis gibi popüler meslek gruplarından birisini tercih etmeye itiyor. Doktor olunmasın, öğretmenlik yapılmasın kimse avukat olmasın demiyoruz elbet; ancak gaz altı kaynakçısı, CNC tezgah operatörü, hidrolik-pnömatik teknisyeni, otomasyon teknisyeni, elektrik teknisyeni, yazılım uzmanı, makine, elektrik-elektronik, bilişim, metal ve diğer alanlarda nitelikli personele ihtiyaç inanılmaz bir şekilde karşımıza çıkmaktadır" dedi.

"BÖLÜMLER ÖĞRENCİSİZLİKTEN KAPANIYOR"

Sarı, mesleki ve teknik liselerin bugün birçok işletmeye kalifiye personel yetiştirmeye hazır olduğunu ancak yeterli sayıda öğrenciye sahip olmadığını ifade ederek, "Görüştüğümüz okul müdürleri, öğretmen arkadaşlarımız öğrencisizlikten birçok bölümün kapandığını, birçok bölümün de kapanma tehlikesi yaşandığını ifade etmektedir. Bu konu hepimizi ilgilendiriyor, bugün makine, mermer, kablo, tekstil ve diğer sektörlerde yetişmiş personel sıkıntısı inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Fabrikalarda makineleri kullanacak, operatörlük yapacak yetişmiş insan gücü gün geçtikçe azalmaktadır. İşletmeler arası personel geçişleri büyük sorunlar yaratmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, teknoloji üretmemiz şart ve bir öğrenci bile daha fazla meslek lisesine yönlendirebilirsek ülkemiz için kazançtır" dedi.

Tüm kurumların bu konuda hassas olması gerektiğinin altını çizen Sarı, "Başta hükümetimiz, milletvekillerimiz, idarecilerimiz, belediye başkanlarımız, bütün sanayi ve ticaret ve meslek odaları, dernekler, siyasi partiler, sendikalar ve bütün sivil toplum kuruluşları bu meseleye sahip çıkmalıdır, yumruğumuzu masaya vurmalıyız. Bu konu öylesine yemeklerde, protokol masalarında açılışlarda konuşulacak basit bir sorun değildir. Bu okula giden çocuklarımız pırıl pırıl, teknoloji üretecek, geleceğin mühendisleri, yöneticileridir. Meslek liselerine giden çocuklar, kötü çocuklar değildir, zeki, kendinden emin ve ne istediğini bilen özel çocuklardır" diye konuştu.

DHA

Son Güncelleme: 20.06.2017 23:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.