26 Aralık 2018 Çarşamba 14:16
Market zinciri de konkordato ilan etti

39 yıl önce kurulan ve bugün 40 süpermarkete ulaşan Cemal Pekdemir’e ait 40 süpermarket zinciri, zaman içerisinde beliren yüksek kur ve finansman giderlerinin artması ile nakit darboğazına girerek 24.12.2018 tarihinde Denizli Ticaret Mahkemesine konkordato talebine bulunmuştu, mahkeme Cemal Pekdemir’e ait şirkete geçici mühlet kararı verdi.
 
Konkordato kararına ilişkin açıklama; Pekdemir Çiftliği Yönetim Kurulu adına vekalet Av. Recep Seyhan tarafından yapıldı.
Açıklamada şöyle denildi:

"KAMUOYUNA DUYURU

Cemal Pekdemir ailesine ait olan PEKDEMİR Çiftliği AŞ. 39 yıl önce kurulmuş olup, Sizlerin destekleri ile 40 süpermarketi ve yüzlerce çalışanı ile Denizli başta olmak üzere Aydın, İzmir, Afyon ve Burdur illerinde müşterilerine en kaliteli ürünleri en uygun fiyata sunmaya çalışmaktadır.

Küresel ekonomik krizin Türkiye’deki yansımaları ve yakın geçmişimizde oluşan yüksek kur ve finansman giderlerinin katlanılamaz boyuta gelmiş olması şirketimizin nakit dengesini olumsuz etkilemiştir. Müvekkil şirketin içinde bulunduğu dar boğazı aşabilmesi ve nakit akışını sağlayabilmesi için borçlarını yapılandırması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu süreçte çalışanlarının tedarikçilerinin ve müşterilerinin tüm haklarını korumak ve işletmenin devamlılığının sağlanması birinci önceliği olup tüm paydaşları ile birlik beraberlik içerisinde bu süreçten en kısa sürede çıkmak adına Denizli Ticaret Mahkemesine 24.12.2018 tarihinde Konkordato talebinde bulunmuş ve sayın mahkeme tarafından şirketimize geçici mühlet kararı verilmiştir.

Her zaman olduğu gibi “Mutlu Çalışan, Mutlu Müşteri” ilkesi ile “En Kaliteli Ürünleri En Uygun Fiyata” prensibi ile müşterilerine sunma ya devam edecek, ülke ekonomisini geliştirmek ve istihdam sağlamak için tüm gücüyle çalışacaktır.

Saygılarımızla…
Pekdemir Çiftliği Yönetim Kurulu
Adına Vekâleten Av. Recep SEYHAN"

Halil Pekdemir "BİZ DİMDİK AYAKTAYIZ"

Cemal Pekdemir’e ait Pekdemir süpermarketlerin konkordato ilan ettiği haberleri üzerine basın açıklaması yapan Halil Pekdemir, konkordato’nun kendileri süpermarketleri ile alakası olmadığını belirtti.

Bin 250 kişiyi aşan çalışanı ile Halil Pekdemir Süpermarket zincirinin istikrarlı bir şekilde faaliyetini sürdürdüğünü aktaran Halil Pekdemir, “biz güçlü bir firmayız.” dedi. Halil Pekdemir yanlış anlaşılmalara yol açmamak adına yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
 "Kamuoyu Açıklaması
[ 26.12.2018 ]
25 ve 26 Aralık 2018 tarihli basın haberlerinde «Pekdemir Çiftliği konkordato ilân etti», «Pekdemir Marketler Zinciri konkordato ilân etti», «Pekdemir Ailesine ait Pekdemir Çiftliği A.Ş. de Konkordato Talebinde Bulundu» başlıklarıyla haberler yer almıştır.
 
Söz konusu konkordato haberlerinin Şirketimizle ilişkili olmadığını Kamuoyunun bilgilerine sunmak isteriz:
 
Halil Pekdemir’in kurucusu ve hâlihazırda tek ortağı olduğu Denizli Ticaret Sicili’ne 12751 sicil no.su ile kayıtlı « Halil Pekdemir Çiftliği Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi» ünvanlı Şirketimiz; 77 süpermarketi, 120 dönüm kapalı alanda faaliyet gösteren jeotermal ısıtmalı topraksız serası, 100 dönüm kapalı alanlı büyükbaş besi çiftliği, 6 akaryakıt istasyonu ve düğün salonları ile farklı alanlarda herhangi bir ekonomik sıkıntı yaşamaksızın faaliyetini sürdürmektedir.
 
Şirketimizin sermaye yapısı güçlüdür, tüm malî ve hukukî yükümlülüklerini mevzuat ve sözleşmelerle üstlendiği sorumluluklarına uygun şekilde yerine getirmektedir. Sayıları 1.250’yi aşan çalışanı ile birlikte istikrarlı biçimde gelişme azim ve kararlılığıyla çalışmaya devam edecektir.
 
Kamuoyunun bilgi ve değerlendirmelerine saygıyla sunarız.
Halil Pekdemir Çiftliği Ltd. Şti."

Son Güncelleme: 26.12.2018 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.