07 Nisan 2017 Cuma 17:09
Sertifikalı süt üreticisi oldular

Honaz ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Honaz Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında süt sığırı yetiştiriciliği kursu açıldı. 115 kursiyer kursa katılarak 10 gün boyunca toplam 80 saatlik eğitime tabi tutuldu. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 35'i kadın ve 55'i erkek 90 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Honaz Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Honaz Kaymakamı Zafer Öz, AK Partili Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Murat Kar, çiftçiler ve kursiyerler katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, düzenlenen kursların yetiştiricilerin kalitesinin artmasına ve desteklemelerden yararlanmasına katkı sağladığını belirterek, "Bu projede yer alan genç çiftçilerimizin eğitilmesi programından hareketle İlçe Müdürlüğümüzce çalışmalar yapılarak bu konuda kurs açılmasına kara verdik. Kursiyerlerimizin önemli bir kısmının bayan olması, kursa yoğun ilgi ve katılım sağlamaları, kurs süresince de her konuda sorularıyla katkıda bulunmaları bizleri oldukça sevindirdi" dedi.

Honaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümran Çetin ise 10 gün süren eğitimde yem bitkileri yetiştirme, süt sığırı çiftliklerinin planlanması, süt sığırcılığında mekanizasyon, süt sığırlarının beslenmesi, süt sığırcılığında sürü yönetimi, süt sığırlarında sağlıklı süt üretimi, süt sığırlarında sağlık ve hastalıklardan korunma konularında eğitimler verildiğini ifade etti.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.