10 Nisan 2019 Çarşamba 15:32
Tavaslı üreticiler Ay çekirdeğine sahip çıkıyor

Dünya beyaz ay çekirdeği üretiminin % 90'ı karşılayan ülkemizin en önemli üretim noktalarından biri olan Tavas'da üreticiler, Çin'den ithal edilen siyah ay çekirdiği yerine yerli üretim beyaz ay çekirdeğinin tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla etkinlikler düzenleyecek. Tavas Belediyesi'nin desteği ve Tavas Ziraat Odaları Birliği tarafından “Tavas Ay çekirdeğine sahip çıkıyor” adıyla düzenlenecek etkinliklerde, 11 Nisan (yarın) Perşembe günü saat 11.00’de Pamukkale Üniversitesi Kampusu, Kredi Yurtlar Kurumu önü, Çınar Meydanı ve Bayramyeri Meydanı’nda stantlar açılarak vatandaşlara gerçek lezzet, Tavas'ın inci beyazı ay çekirdeği dağıtılacak.

Tavas'ta 25 bin dekar alanda üretimi yapılan beyaz ay çekirdiğinden üreticiler, dekar başına ortalama 350 kg'a kadar ürün elde ediyor. Önümüzdeki 2019 yılı için ise hedef, üretimi 35 bin dekara çıkarmak amaçlanıyor.

Son Güncelleme: 10.04.2019 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.