08 Mayıs 2015 Cuma 13:26
Bu sene iki kere dikkat

1990 yıllarında başından itibaren orman alanının 60 bin hektar artırarak 590 bin hektarlık ormanlık alana sahip olan Denizli’de sıcakların artması sonucunda yaşanabilecek olan orman yangınlarına karşı son hazırlıklar tamamlanmak üzere. Hazırlıkların son durumu ve kurumlara düşen görevleri paylaşmak üzere Denizli Orman Bölge Müdürlüğünde 2015 yılının ilk Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu toplantısı yapıldı. Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, ilçe belediye başkanlıkları temsilcileri, kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı. Toplantının sonunca komisyon kararları ve kamu kurumlarına düşen görevler belirlendi

Orman yangınlarının 20’sinin nedenin bilinmediğini aktaran Koruyucu, "Bunların çoğu da ihmal dikkatsizlik yüzünden meydana geliyor. Biz müdürlük olarak bunlara engel olmak için çocuklarımızı yanmış alanlara götürüp burada yangın eğitimi veriyoruz. Zira müdürlüğümüz bünyesinde de eğitime büyük önem veriyoruz. Biliyorsunuz bu yıl yağışlı geçti ve ot boyları yüksek. Bu otlar yaz aylarında kuruyacak ve orman yangını için en hassas alanlar oluşacak. Bunun yanında zaten ormanlarımız çok hassas alanlardan oluşuyor. İlimizde yangına en hassas olan çam türü olan kızılçam toplam alanın yüzde 27’sini kapsıyor. Bu bizim için ekstra bir risk oluyor. Bunun yanında biz orman yangını riskini azaltmak için blok orman alanları oluşturduk. Bu sayede ormanlık alanlar arasında derin boşluklar oluşturarak olası bir yangında alanı daha dar bir kısımda tutabildik” dedi.

DENİZLİ YANGINA HAZIR

Denizli’de, Orman Bölge Müdürlüğü orman kayıplarını önlemek için çalışmalarını tamamladı. Müdürlük 1 helikopter, 33 arazöz ve 252 yangın işçisi ile yangınlara müdahale edecek.

Toplantıda yangınları önlemek için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, 590 bin hektar orman alanı bulunan Denizli’de müdürlüğün olası bir yangına 1 helikopter, 33 arazöz, 252 yangın işçisi ve 34 yangın gözetleme kulesi işçisi ile müdahale edeceğini söyledi. Denizli’de geçen 160 adet kırsal, 31 adette orman yangının meydana geldiğini ifade eden Korucu, Denizli’de her yıl ortalama 68 orman yangının meydana geldiği ve bu yangınlarda 66 hektar alanın zarar gördüğünü açıkladı. Denizli’de 29 adet yangın kulesinin bulunduğunu aktaran Korucu, bu kulelerde 24 işçinin bulunduğunu yangın ihbarının geldiği ilk anda 6 adet ilk müdahale ekibi tarafından ilk müdahalenin yapıldığını belirtti.

Son Güncelleme: 08.05.2015 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.