12 Aralık 2016 Pazartesi 14:56
Demokrasi Platformu'ndan terör saldırısına tepki

Denizli Demokrasi Platformu, Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısıyla İstanbul'da yapılan bombalı terör saldırısına tepki gösterdi.

Basın toplantısına CHP Denizli teşkilatı, Denizli Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Büro İş, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eczacılar Odası ve platforma üye kuruluşların temsilcileri katıldı.

Platform Sözcülüğü görevini yürüten Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, saldırıda şehit düşen güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanan polis ve vatandaşlara da acil şifalar diledi.

Yapılan hain saldırıda ülkenin huzuru için görev yapan polisin hedef alınmasıyla canilerin geldiği son noktayı gösterdiğini belirten İlhan, "İçinde bulunduğumuz bu zorlu koşullarda hayatımızı güven içinde sürdürebilmemizde polisimizin büyük emeği vardır. Onlar sayesinde yaşadığımız güven hissi maalesef sahipsiz kalmıştır. Eğer terörün amacı bizleri yıldırmaksa, yılmayacağız. Eğer terörün amacı bizleri sindirmekse, sinmeyeceğiz. Eğer hainlerin amaçları bizleri bölmekse, bölünmeyeceğiz. Kendi alçaklıklarının çukurunda boğulana kadar mücadele edeceğiz. Böylesine kanlı bir vahşeti planlayıp, gerçekleştirecek kadar insanlıktan çıkmış olanları bu halk asla affetmeyecek" dedi.

Toplumun terörün amacına ulaşamaması için birlik ve bütünlük içinde davranmaya özen göstereceğini dile getiren İlhan, "Terörün dizayn etmeye çalıştığı yaşam şeklini kabul etmiyoruz. Israrla ve inatla özgürlükler ve demokrasiye sarılıyoruz. Hiçbir emperyalist güç, kuklası terör ile bizi hizaya getiremez. Hala bu düşüncede olanlar bizi yeterince tanıyamamış demektir. Sorumluluk makamında olanları da sorumluları bulup bir an önce yargı önüne çıkarmaları ve bu tür elim olayların tekrarını engellemek için gerekli çalışmaların yapılması konusunda uyarıyoruz" diye konuştu.

(DHA)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.