09 Ekim 2016 Pazar 13:25
Hakkari'den kara haber: 9 şehit 11 yaralı
Edinilen bilgiye göre sabah 10.00 sularında karakolda görevli askerlerin yol kontrolü yaptığı sırada düzenlenen bombalı araç saldırısında, patlama nedeniyle yolda yaklaşık 7 metre derinliğinde ve 15 metre genişliğinde çukur açıldığı bildirildi. Saldırının ardından bölgede helkopterler desteğinde geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada şöyle denildi;
"Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 9 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. bulunmaktadır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yapılan saldırı sonucunda yol üzerinde yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluşmuştur. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

Güncelleme 14.15
Hakkari Valiliği yaptığı açıklamada saldırıda 9 askerle birlikte 8 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği, asker ve sivil toplam 27 kişinin de yaralı olduğu bilgisini verdi. Ayrıca saldırıda kullanılan patlayıcı miktarının 4-5 ton olduğu bildirildi.

Bölgede operasyonlar sürüyor.


 
Son Güncelleme: 09.10.2016 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.