08 Nisan 2016 Cuma 19:04
Yağışlı hava geliyor, hava sıcaklığı azalıyor

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında yurdumuzun hafta sonundan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen nispeten serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve hafta boyunca yurdun büyük bir bölümünde yağışların görüleceği tahmin edildiği bildirildi.

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının, Cumartesi günü yağışla birlikte batı bölgelerimizden başlayarak, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 °C derece) olmak üzere, ülke genelinde azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Antalya, Zonguldak, Bartın, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ayrıca rüzgârında İç Anadolu’nun güneyi ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde, güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

10 Nisan Pazar Günü ise Mersin, Karaman ve Aksaray çevreleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği; sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Doğu Anadolu’nun batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş) ile Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Karabük, Kastamonu çevreleri ile Sinop’un iç kesimlerinde kuvvetli (21-50mm) olacağı tahmin ediliyor.

11 Nisan Pazartesi günü Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Hatay çevreleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği, yağışlarında; genellikle sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Yağışlı sistemin, Salı ve Çarşamba günlerinde de ülkemizin büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.
 
 Öte yandan bu gün gece saatlerinden itibaren Güney Ege ve Batı Akdeniz Kıyılarında toz taşınımı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.
 
Dün Güney Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden etkisini artıran rüzgarın 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, güneyinde yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cumartesi günü öğle saatlerinde etkisini azaltması bekleniyor.
 

Son Güncelleme: 08.04.2016 19:33
Anahtar Kelimeler:
Yağışlı HavaMeteoroloji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.