07 Mart 2015 Cumartesi 16:34
Havlu izdihamı

4. Dünya Türk Havlu ve Bornoz günü etkinliklerle kutlandı.

 

15 bin adet havlunun dağıtıldığı etkinlikte vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Havlu dağıtımında zaman zaman izdiham yaşanırken 15 bin adet havlu kısa sürede tükendi.

 

Etkinlik Bayramyeri meydanında protokolün konuşmalarıyla başladı. Bayramyeri’nden Delikliçınar Meydanı’na kadar bornoz giyerek yürüyen tekstilcilerin kortejindeki havlulardan yapılma araç kılıfları da dikkat çekti. Dünya Türk Havlu Bornoz Günü etkinliklerine Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Tekstil ve Hazır Giyim Sanayicileri Başkanı İsa Dal, Moda ve Hazır Giyim Federasyon Başkanı Hüseyin Öztürk, Tekstil İşletmecileri çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, Denizli havlu ve bornozunu dünyaya tanıtmak için düzenledikleri etkinliklerin bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiklerini ifade ederek; “Bu sektörden yüz binlerce insan ekmek yiyor. Havlunun başkenti Denizli’de bu tür etkinliklerle sesimizi daha da duyurmak istiyoruz.  Denizli olarak havlu ve bornoz üretiminde dünya lideri olmayı hedefliyoruz” dedi.  

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan konuşmasında,  tekstilin başkenti Denizli’nin üretti havlu ve bornozların dünyaca ünlü olduğunu belirterek, bu tür organizasyonların markalaşma sürecinin önemli bir ayağı olduğunu dile getirdi.

 

 

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk’de güzel bir ortamda etkinliğin yapıldığını ifade ederek; “Daha fazla neler yapılmalıdır. Onların araştırılması gerekiyor” diye ifade etti.

 

 

İZDİHAM YAŞANDI 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, bornoz giyerek kortej oluşturdu. Delikliçınar Meydanı’na kadar bandonun çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 15 Bin Havlu Tırın üstünden vatandaşlara dağıtılırken izdiham yaşandı. Ezilme tehlikesi geçirenler olurken etkinlik çınar meydanında son buldu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.