10 Ocak 2017 Salı 16:32
Basmacı, "Bu parti meselesi değil, bu memleket meselesidir"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde pazartesi yapılan anayasa değişikliğine dair maddelerin görüşüldüğü sürecini anlatan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı; “Genel kurulda gizli oy verme işlemi yapılması gerekirken göstere göstere oy kullananlar oldu. Tek tek tespitleri yaptık. Ben yatım oldu zihniyetinin açık bir göstergesidir. Bakanlar bile dışarıda oy kullandı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Saygısızlıktır. Kimden korkuyorlar. Göz göre göre suç işlediler. Geçmişte olduğu gibi yine oldubittiye getirilerek, vatandaşlara anayasa değişikliği anlatılmadan maddeleri geçirdiler. Biz sonuna kadar direneceğiz. Yasal haklarımızı kullanacağız. Türk milletinin iradesinin meclise yansımadığı bir dün yaşadık. İsmi okunmayan milletvekillerinin oy kullandığı tespit edildi. Bu cesareti nereden alıyorsunuz?” dedi.

KENDİ İMLANLARIMIZ İLE CANLI YAYIN YAPTIK

TBMM Tv’nin canlı yayın yapmasını istediklerini ancak istemin kabul görmediğini anlatan basmacı, “Bizler de kendi cep telefonlarımız ve peliscope vasıtası ile mecliste yaşananları Türkiye ve dünya gündemine taşımaya karar verdik. İnternetlerimiz ve şarzlarımız yettiği sürece tüm arkadaşlarımız ile görüşmeleri canlı canlı yayınlamaya devam etti. Bu parti meselesi değil, bu memleket meselesidir. Diktatörlüğe ve tek adamlığa sonuna kadar direneceğiz. Parlamenter sistemin devamı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

MECLİSTEN GEÇMEYECEK

Anayasa teklifinin meclisteki oylamadan geçmeyeceğine inandığının altını çizen Basmacı, sözlerini, “Ben ülkemde barış ve demokrasi olmasını istiyorum. Hiçbir annenin evladı için kaygılanmadığı ülkemi geri istiyorum. Ben hala vicdana insanlığa inanıyorum. Anayasa teklifinin meclisteki oylamadan geçmeyeceğini demokrasinin kazanacağını biliyor ve inanıyorum” şeklinde sürdürdü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.