12 Mart 2017 Pazar 16:26
Denizli hastanelerinde egzersiz eğitimi

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından anne adaylarını rahatlatmak, doğum korkusunu azaltmak ve normal doğumu kolaylaştırmak için birlik bünyesinde bulunan Servergazi, Acıpayam, Tavas ve Denizli Devlet Hastanesi’nde Gebe Egzersiz eğitimleri verilmeye başladı.

Özellikle doğru nefes alıp vermeyi sağlayan hamile egzersizleri sayesinde anne adayları daha kolay normal doğum yapabilecek ve doğum korkusundan da uzaklaşmış olacak. Yine birlik bünyesinde bulunan hastanelerde 2016 yılı içerisinde 6 bin 300 anne adayına Gebe Okullarında doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası konularında bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne adaylarına normal doğum eylemi, kasılma yönetimi, anne sütünün önemi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla eğitim verildi.

Anne Adayları Gebe Egzersizi Eğitimleriyle Doğuma Hazırlanacak

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk birlik olarak her zaman anne adaylarının yanında olduklarını gerek doğum öncesinde gerekse doğum sonrasında anne adaylarının rahat etmesi için her türlü imkânı sunduklarını söyledi. Öztürk: “ Geçtiğimiz yıl birlik bünyesindeki Gebe Okullarında 6 bin 300 anne adayımız eğitim aldı. Eğitimlerdeki amacımız doğum algısını pozitif yönde değiştirmek, doğum kasılmaları ile başa çıkma tekniklerinin öğretilmesi, gebenin ihtiyaç duyduğu duygusal, psikolojik ve fiziksel destekle kendini güvende hissetmesini sağlamaktı. 3 aşamalı gerçekleştirilen eğitimlerde ilk oturumda gebelik süreci, ikinci oturumda doğum süreci ve doğum kasılmalarıyla baş etme ve üçüncü oturumda doğum sonu dönem ve yeni doğan bakımı konusunda bilgiler verildi. Doğum sonrasında da daha öncesinde annelerin almış olduğu lohusalık dönemi ve yeni doğan eğitiminin takibi yapıldı. 2017 Şubat ayı itibariyle Gebe Okullarımıza gebe egzersiz programlarını da ekledik. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarının onayıyla uzman ebelerimiz ve fizyoterapistler eşliğinde haftada bir gün verilen egzersiz eğitimlerimiz sayesinde anne adaylarımız bedensel yönden daha bilinçli bir şekilde doğuma hazırlanacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.