06 Mayıs 2017 Cumartesi 22:30
El hijyenine dikkat çektiler

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ‘Ellerini Temizle, Hayat Kurtar’ sloganıyla 2005 yılında başlatılan ve el hijyeni konusunda özellikle sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalık düzeyinin artırılması amacıyla her yıl 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinde  Enfeksiyon Kontrol Komiteleri tarafından el hijyeninin önemine dikkat çekmek amacıyla sağlık çalışanlarına eğitimler verilerek broşürler dağıtıldı. Eğitimlerde el hijyeninde sağlık çalışanlarının dikkat etmesi gereken hususlar, el yıkama teknikleri, ne zaman ellerimizi yıkamalıyız, sağlık çalışanlarının el hijyenini uyumunu etkileyen faktör konusunda bilgi verildi.

"Sağlık Ellerde Başlar"

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Dünya Sağlık Örgütü tarafından 5 Mayısın Dünya El Hijyeni Günü olarak ilan edildiğini ve bu günde sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalık düzeyini artırmak için eğitimler düzenlediklerini söyledi. Öztürk: Günlük hayatımızda en çok kirlenen organlarımızın başında ellerimiz gelmektedir. Elimizde oluşan mikroplardan korunmanın en etkili yolu da ellerin düzgün yıkanmasıdır. Hastanelerde verdiğimiz El Hijyeni eğitimleriyle birlikte sağlık çalışanları tarafından oluşabilecek enfeksiyonlarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Yine hastane dışında günlük hayatımızda eller yemekten önce ve sonra, tuvaletten sonra, hayvanlarla temastan sonra, kirli bir yerle temastan sonra yani elimize mikrop geçme olasılığı bulunan tüm işlemlerden sonra yıkanmalıdır. Bu sayede enfeksiyon hastalıklarının bir çoğunu önlemiş oluruz” dedi.ini Temizle, Hayat Kurtar’ sloganıyla 2005 yılında başlatılan ve el hijyeni konusunda özellikle sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalık düzeyinin artırılması amacıyla her yıl 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinde  Enfeksiyon Kontrol Komiteleri tarafından el hijyeninin önemine dikkat çekmek amacıyla sağlık çalışanlarına eğitimler verilerek broşürler dağıtıldı. Eğitimlerde el hijyeninde sağlık çalışanlarının dikkat etmesi gereken hususlar, el yıkama teknikleri, ne zaman ellerimizi yıkamalıyız, sağlık çalışanlarının el hijyenini uyumunu etkileyen faktör konusunda bilgi verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.