22 Haziran 2015 Pazartesi 11:28
Katarakt için Denizli’ye gelmenize gerek kalmadı

Acıpayam Devlet Hastanesi'nde, gerekli cihazların satın alınması ile birlikte hızla katarakt ameliyatlarına başlandı. Böylelikle, artık katarakt ameliyatları için Denizli Merkez Hastanelere gidilmesine gerek kalmadığını belirten Acıpayam Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Yayla, hastane bünyesinde yer alan mevcut ekip ve ekipman ile katarakt ameliyatlarının başarıyla yapılabildiğini ifade etti. Yayla: “Katarakt, göz bebeğinin arkasında bulunan doğal merceğin zaman içerisinde saydamlığını yitirmesi anlamına gelmektedir. Bundan dolayı kataraktı olan hastalar görmelerinde oluşan azalmadan, bulanık ve sisli görmekten yakınırlar. Kataraktın tedavisi ameliyat ile yapılmaktadır, gözlük veya ilaç tedavisinin kataraktı düzeltmesi mümkün değildir. Hastanemizde, halk arasında ‘lazer ile katarakt ameliyatı’ olarak da bilinen, ultrasonik FAKO yöntemi ile katarakt ameliyatları yapılmaya başlanmıştır. FAKO yöntemi ile yapılan katarakt ameliyatları, narkozsuz ve iğnesiz yapılması, ameliyat sonrasında gözün çabuk iyileşmesi, görmenin hızlı bir şekilde düzelmesi, hastanın çabuk bir şekilde günlük yaşamına dönebilmesi açısından dünyada en fazla tercih edilen katarakt tedavi yöntemi olmuştur. Bu ameliyatta, katarakt temizlendikten sonra, gözün içerisine yapay bir mercek yerleştirilmektedir. Hastanemizde yapılan katarakt ameliyatlarında, hastalarımızın en iyi düzeyde görmelerini sağlayacak kalitede mercekler tercih edilmektedir. Ameliyathanemizde kullanılmaya başlanan en son model cihazlar ile hastalarımıza güvenli ve kaliteli ameliyat hizmeti sunmaya başlamış bulunmaktayız. Bundan sonraki amacımız Acıpayam ve çevresinden, katarakt ameliyatları için Denizli merkezine gitmek zorunda kalan hasta sayısını azaltarak, bu ameliyatları hastanemizde uygulamak olacaktır” diye konuştu.



Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mert Özer ise “Hastanemizdeki Hizmet kapsamını ve kalitesini her geçen gün arttırarak Acıpayam Halkının sağlık sorunları için yeterli çözümü üretebilen bir kuruluş olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu amaç doğrultusunda katarakt ameliyatlarının hastanemizde yapılmaya başlaması ile halkımız göz hastalıkları için merkeze gitme zorunluluğundan kurtulmuştur. Bu nedenle cihazlarımızın temininden, ameliyatların yapılmasına kadar tüm aşamalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.


Son Güncelleme: 22.06.2015 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.