09 Haziran 2016 Perşembe 14:57
Sağlık Müdürlüğü'nün projesine Bakanlık'tan teşekkür

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü tarafından yürütülen 'İlacım Ne Eksik, Ne Fazla' projesine Sağlık Bakanlığı tarafından teşekkür belgesi verildi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar imzalı teşekkür belgesinde "Akılcı ilaç kullanımı konusunda ilinizde yürüttüğünüz başarılı çalışmalar nedeniyle teşekkür ederiz" ifadesi yer aldı. Teşekkür belgesini İstanbul'da düzenlenen törende alan Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımının halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Akılcı olmayan ilaç kullanımının hastaların tedavisine yardımcı olmadığını aksine hastalıkların direnç kazanmasına ve tekrarlanmasına neden olduğunu ifade eden Arpacı, "Dünya Sağlık Örgütü'nün tahminlerine göre ilaçların yüzde 50'sinden fazlası uygun olmayan şekilde reçetelenip, satılıyor. Hastalar da ilaçlarını doğru şekilde kullanmıyor. Akılcı ilaç kullanımının sağlanması, farkındalığın oluşturulması ve toplum bilincinin arttırılmasında hekim, eczacı, hemşire ve sağlık personeli, hasta ve hasta yakını sorumluluk sahibidir. Akılcı ilaç kullanımı çalışmaları kapsamında Denizli'de eczanelerden reçetesiz antibiyotik satışının önüne geçildi. Reçete edilen antibiyotik oranında ise yüzde 4'lük bir azalma yaşadık" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.