01 Temmuz 2017 Cumartesi 11:32
Açlık grevindeki öğretmenler için oturma eylemi

Denizli'de CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı tarafından, KHK ile görevlerine son verilen, 115 günden bu yana açlık grevi yapan ve bir süre önce de tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'ya destek için dün akşam eylem düzenledi. Gazi Bulvarı'nda saat 18.30'da yapılan eyleme; CHP Parti Meclisi üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ile birlikte yaklaşık 50 partili katıldı. Eyleme katılanlar üzerinde 'Önce insan' yazılı tişörtler giyerek ellerinde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı.


"BASKIYA KARŞI BİR DİRENİŞ HİKAYESİ"
Grup adına konuşan İlçe Başkanı Sedat Demirci, cezaevinde açlık grevini sürdüren Özakça ve Gülmen'in haksız uygulamalara karşı direncin sembolü olduğunu söyledi. Özakça ve Gülmen'in açlık grevinin 75. gününde adaletin işleyişine zarar verecekleri gerekçesiyle tutuklandığını belirten Demirci, "Onlar kendileri gibi KHK ile işine son verilen on binlerce kamu emekçisinin savunucusu, hukuksuzluğun ve haksız uygulamaları yapanların karşısında direncin sembolü oldular. Vücutlarının çeşitli uzuvları çalışamaz hale geldi. Bu bir açlık grevi değildir. Zulme ve baskıya karşı bir direniş hikayesidir" dedi.


"NURİYE VE SEMİH GİBİ ADALET DE ERİYOR"
Türkiye'nin kararnamelerle yönetilemeyeceğini ifade eden CHP İlçe Başkanı Sedat Demirci, "Nuriye ve Semih'in gözler önünde eriyip giden vücutlarıyla birlikte her geçen gün güven duygusu ve adalet erimektedir. Ülkede adaleti sağlamakla görevliler yaşananları görmezden geliyor. Bizler çocuklarımız için adalet istiyoruz. Azar azar ölmemek için adalet istiyoruz. Geleceğimiz için adalet istiyoruz. Nuriye ve Semih gibi on binler için adalet istiyoruz. Siyasi iktidar olan AK Parti'yi hem uyarıyor hem de adaletli bir şekilde görevini yapmaya çağırıyoruz" dedi. Açıklama ardından alanda 'Hak, hukuk, adalet' sloganı atıldı, 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.