20 Mayıs 2023 Cumartesi 21:17
Denizli’de Millet İttifakı’ndan ortak basın açıklaması

Millet İttifakı’nın Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yapılan ortak basın açıklamasına CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar, Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Salih Zeki Yanaşık, İYİ Parti Denizli İl Başkanı Özer Tunçtürk, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 28 Dönem Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 28 Dönem Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Sema Silkin Ün, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve 28 Dönem Milletvekili adayları katıldı.

“KAZANAN MİLLET İTTİFAKI, KAYBEDEN CUMHUR İTTİFAKI’DIR”

Ortak basın açıklamasında konuşan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum konuşmasının en başında 14 Mayıs seçim sürecine değindi. Başkan Horzum, “14 Mayıs'ta bir seçim geçirdik. Bu doğrultuda milletvekili seçimleri sona erdi. Ama Cumhurbaşkanlığı seçimi 28 Mayıs ikinci tura kaldı. Bir cümle ile özetleyecek olursak Denizli’mizde milletvekili seçim sonuçlarına göre kazanan Millet İttifakı’dır. Kaybeden ise Cumhur İttifakı ve AKP’dir. 14 Mayıs seçimlerinde oy kaybına uğradıkları nettir. Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı’nın oy oranlarını karşılaştırdığınızda halkın ne kadar değişim istediğini, mevcut hükümete güvenini vermediğini görürsünüz. Cumhurbaşkanlığı seçimine gelince Denizli'de tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Halkımız oyunu Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana kullanmıştır. Bu seçim çalışması sürecinde emek veren başta Millet İttifakı’nın değerli yöneticilerine, adaylarımıza ve Denizli halkına teşekkür ederim. Önümüzde zorlu bir süreç var ve bu sürece çok az bir zaman kaldı. Halkın mevcut hükümetin politikalarını onaylamadığı, Cumhurbaşkanlığını onaylamadığı çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır. 28 Mayıs'ta sandıklar yeniden kurulacak ve yeniden oylamaya gideceğiz. Bunun öncesinde biz Denizli'yi Millet İttifakı’yla beraber tüm bileşenlerimiz ile el ele kol kola omuz omuza karış karış gezmeye devam edeceğiz” dedi.

“PROVAKATİF EYLEMLERE ASLA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ”

Sandık güvenliği konusunda Denizli’nin imtihanı geçtiğini belirten Horzum, “Sandık güvenliği konusunda Denizli bu imtihanı başarı ile geçmiştir. Bundan sonraki seçimi de emin olun başarıyla geçecektir. İktidarın son çare olarak sandık spekülatifi yaratmaya çalıştığı ve bir güvensizlik ortamı oluşturmaya çalıştığı ayan beyan ortadır. Ama biz bu yalanlara, bu düşüncelere bu provakatif eylemlere asla pabuç bırakmayacağız. Her zamankinden daha büyük bir aşkla sandıklarımıza, milletin iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın en küçük bir endişesi olmasın. İktidarı şu an da zapt edenler, 21 yıldır bu ülkeyi açlığa mahkûm edenler, resmen zengin toprakları aç ve fakir insanlara dönüştürenlere güle güle deme zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.

“BİZ MİLLİYETÇİLİĞİ ANADOLU'NUN HAŞHAŞ TARLALARINA, TOROS'UN DAĞLARINA VE AKDENİZ'İN SULARINA YAZDIK”

Millet İttifakı’nın Milliyetçiliğini ölçmeye çalışanlara seslenen Başkan Horzum, “Bizim milliyetçiliğimizi, Millet İttifakı’nın Milliyetçiliğini ölçmeye kalkıyorlar. Biz onlar gibi ne nevsin Milliyetçisi olduk ne de duvarlara sadece Milliyetçilik yazarak yetindik. Bize bakacaklarsa şayet 1974 Kıbrıs'ta baksınlar! O zaman da bir ittifakımız vardı. O zamanda Sayın Erbakan ve Sayın Ecevit el ele verdiler ve Kıbrıs'ı vatan toprağı yaptılar. Biz o zaman Milliyetçiliği Anadolu'nun haşhaş tarlalarına, Toros'un dağlarına ve Akdeniz'in sularına yazdık. Millet İttifakı olarak yine yazacağız. Milliyetçiliğimize bakacaklarsa 1996 yılında yaşadığımız Kardak kayalıklarına baksınlar. Sayın Meral Akşener’in önderliğinde o dönem tüm Türkiye ayağa kalktı. Canımızla, kanımızla aldığımız bu vatanın bir karış değil bir çakıl taşını vermeyiz diyerek rest çektiğimiz günlere baksınlar. Şu an dönüp kendilerine baksınlar. Akdeniz'de, Ege'de Yunanistan'a terk ettiğimiz adaların hesabını versinler. Hiç kimse bizim Milliyetçiliğimizi, vatanın bölünmez bütünlüğünü asla ve katta ölçmeye tartmaya kalkmasın. Özellikle Cumhur ittifakı, bizim bayrağa olan saygımızı, bayrağa olan aşkımızı sınamaya ve ölçmeye kalkmasın!” dedi.

“SINIRLARIMIZ RESMEN HALLAÇ PAMUĞUNA DÖNDÜ”

AK Parti’nin 21 yıllık iktidarlarında ülke sınırlarını hallaç pamuğuna çevirdiğini belirten Horzum, “Bu ülke canıyla kanıyla savaşla kazanılmış bir ülke. Misakı Milli sınırlarımızdan, üniter yapımızdan asla taviz vermedik, verdirmeyiz de. Ama onların devri iktidarında sınırlarımız resmen hallaç pamuğu gibi atılmış hiçbir şekilde güvenli tutulmamıştır. Oysaki bizim kültürümüzde sınır namustur. Bu sınırın böyle tutulması neticesinde 10 milyon mülteci ülkemizi resmen işgal etmiştir. Şu an da 10 milyon olan mülteci sayısı bunlar devam ettikçe yükselecek, 30 milyona 40 milyona çıkacaktır. Benim gencimin, benim yurttaşımın işsiz kaldığı aç kaldığı sefil kaldığı ve hiç bakılmadığı bir dönemde mülteciler onların iktidarı tarafından baş tacı edilmiştir. İktidarımızda sınır güvenliğini alacağız. Mültecileri de 6 ay içerisinde kendi ülkelerine göndereceğiz” şeklinde belirtti.

“BEBEK KATİLİNE TRT EKRANLARINDA ‘SAYIN’ DEDİRTİLER”

Açıklamalarına devam eden Horzum, gündelik hayatımızda önemli bir yere sahip olan TRT ekranlarında bebek katiline ‘Sayın’ dedirttiklerini ve hapishaneden mektup getirterek okuttuklarını belirterek şunları söyledi; “Alaydan bayrak indirten, sınırımız resmen ama resmen yol geçen hanına çeviren, yetmedi deyip seçim kazanmak için bebek katiline ‘Sayın’ deyip hapishaneden mektup getirterek TRT ekranlarında okutan, bebek katilinin kardeşini sizin bizim vergilerimiz ile gündelik hayatımızda önemli bir yere sahip olan TRT ekranlarına çıkarıp açıklama yaptıran bu adamlardan hesap sorma zamanı artık gelmiştir. Kalkmışlar bizi terör örgütleri ile eş değer tutmaya çalışıyorlar! Hiç kimse kusura bakmasın biz hiçbir terör örgütünün ayağına çadır mahkemeleri götürmedik, çadır tiyatroları oynatmadık. Oynatanların kim olduğunu bu halk çok iyi biliyor, Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisidir. Dolma Bahçe Sarayı’nda Bosna görüşmelerini kapalı kapılar arkasında biz yapmadık. Bunu yapan Cumhur İttifakı’dır” dedi.

“TÜRKLÜK KELİMESİNİ BEĞENMEYEN HÜDA-PAR’I İÇLERİNE DAHİL ETTİLER”

Ayrıca Cumhur İttifakı’na son anda dahil olan HÜDA-PAR ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Horzum, “ Bu adamlar Türklük kelimesini, Türk Bayrağını ve Türk Milletini kabul etmez bir yapıdadır. Bizim kadınlarımıza bizim kızlarımıza insan dışı bir muamele yaparak kadınları sahiplendireceğiz deme cesaretinde bulunmuştur. Ve şu an da seçimin bitmiş olmasına rağmen Yüksek Seçim Kurulu mazbataları vermiyor ve mecliste yemin töreni yaptırmıyor. Sayın Özgür Özel bu durumu açıkladı. Sayın Özer’in açıklamalarına göre Yemin Metnini, Türkiye Cumhuriyeti ibaresini, Türk milleti ibaresini beğenmedikleri için yemini öteleyebiliyorlar. Bir karış değil bir çakıl taşımızı bile vermeyeceğiz dedik. Ama yurtdışındaki tek toprağımız olan bayrağımızın dalgalandığı tek yer olan Süleyman Şah Türbesi’ni bir gece vakti operasyonu ile kaçırmadılar mı? Bunun da hesabı sorulacak. Süleyman Şah Türbesi yine Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları içerisine katılacaktır” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZ İŞSİZKEN SARAY VE AVARESİ 3, 4 YERDEN MAAŞ ALMAKTADIR”

Mevcut ülke ekonomisine de değinen Başkan Horzum, bankaların kredi musluklarını kapatarak sanayiciyi, esnafı zor duruma soktuğunun altını çizerek, “İki gündür bankalar bütün kredi musluklarını kapatmış, sanayicimiz kredi bulamaz hale gelmiştir. Kredi kartlarına sınırlama gelmiş herkes bir endişe ve korku içerisindedir. Üretim daralmıştır. 3 4 üniversitesi bitirmiş gencimiz işsizken saray ve avaresi üç dört yerden ballı maaş almaya devam etmektedir. Bunların hesabı da emin olun kendilerinden sorulacaktır” dedi.

“CAMİ AVLULARINDA SİYASİ MİTİNG YAPIYORLAR”

Millet İttifakı’nın dinini ölçmeye kalkanlara seslenen Başkan Horzum, “Durmuşlar bizim dinimizi ölçmeye kalkıyorlar. Hiç kimse bizim ne dinimizi ne Milliyetçiliğimizi ne de bayrak sevgimizi ölçmeye kalkabilir. Kimsenin buna gücü de haddi de yetmez. Biz dinimizin kutsallığını bilen ve ülkemizde Müslümanca yaşayan insanlarız. Üniversitelerin yaptığı araştırmalara baksınlar. Hangi dönemin iktidarında bu din ayaklar altına alınmıştır? Bu araştırmalara baktığınızda göreceksiniz ki: Artık cami avlularında mukaddes yerlerimizde resmen siyasi mitingler düzenler hale gelmişlerdir. Diyanet işleri Başkanlığımız tamamen iktidarın yörüngesine girmiştir. Ama Millet İttifakı’nın iktidarında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında emin olun Diyanet İşleri Başkanlığı da gerçek görevine dönecektir” dedi.

“HALKIMIZI MİLLİ BAYRAMLARIMIZDAN SOĞUTTULAR”

28 Mayıs seçimlerinin sadece Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasında yapılmayacağını söyleyen Başkan Horzum, “28 Mayıs seçimleri Millet ittifakı ile koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletine sızan liyakatsiz insanlar arasındadır. Recep Tayyip Erdoğan devletin tüm imkanlarını karşımıza seferber etmiştir. Hunharca bu harcamaları devlet üzerinden yapmaktadır. Bizim devri iktidarımızda bunlara da müsaade etmeyeceğiz. Aydınlık bir Türkiye için, barış içinde yaşayan, sevgi içerisinde yaşayan, dövüşen, kavga eden, ötekileştiren değil, birleşen bir Türkiye için Millet İttifakı’nın adayı olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını gerektiğini saygıdeğer halkımız çok net bir şekilde bilmektedir. 28 Mayıs'ta emin olun Recep Tayyip Erdoğan hayatının en büyük hezimetini alıp sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olarak seçilecektir. 28 Mayıs bu ülkede bir bayram havasında geçecektir. Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Ama millî bayramlarımızdan halkımızı o kadar soğutup o kadar korkuttular ki bu benliğimize de döneceğiz. Bu vesile ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutluyor, saygılarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.