28 Mayıs 2015 Perşembe 17:40
Söğüt seracılıkta vitrin olacak

Çardak’ta incelemelerde bulunan, vatandaşı dinleyen AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Söğüt Mahallesi’nde 1300 rakım ve 400 metrekarelik alanda kurulu serayı da gezerek sera sahibi Altan Yıldız ile sohbet etti. Burada basın mensuplarına tarım konusunda yapılan çalışmalara dair bilgiler verdi. Yüksel, tarım alanında markalaşmanın söz konusu olduğunu ifade ederek, “Yaş sebze meyve konusunda Denizli önemli mesafeler kat etti. Örtü altı ve teknolojik- teknik seracılıkta önemli yatırımlar var. Jeotermal kaynaklı ısıtma ile seracılıkta da ilerleme var. Çardak Beylerli termal turizm bölgesi ilan edildi. Jeotermal kaynak var. O ortaya çıkartılmaya devam edilecek. Jeotermal kaynaklı seracılığa geçildi. Denizli’de 20-30 dönüm kapalı alanlar içinde bilgisayarlı sistemde seracılık yapılmaya devam ediliyor” dedi.

“Yüksel şöyle devam etti: “Burada  400 metrekarede yıllık 10 ton domates üretiliyor. Birinci verimleri almaya başlamışlar. Havaların soğuk gitmesinden dolayı kızarmamış daha. Arılar vasıtası ile döllenme sağlanıyor. Önemli olan burada sulanabilir araziler var. Buralarda da seracılık başlarsa yıllık 200-300 ton ürün üretilebilir” dedi.

 “Seracılarla sohbete devam eden Mehmet Yüksel “ Seracılıkta mesleğin kıskançlığı olmaz. Seracılıkta ne kadar çok seracı olursa ürün o kadar çok olur. O kadar da müşteri gelir. Tek bir elden ürün almak ister. Alıcılar genelde ürünü bir yerden ve toplu almak ister. O nedenle Söğüt Seracılığa çok müsait. Domates ve biberciliğe de geçmeleri lazım. Teknik yardımlar konusunda ziraat odaları yardımcı oluyor. Bankalarda da krediler var. Ciddi kredi destekleri var. Çalışırsanız üretirseniz bölge, aileye katkı sağlanmış olur” dedi.

Söğüt Mahallesi Muhtarı Altan Yıldız da, 15 yıldır seracılık ile uğraştığını ifade ederek, “Antalya’da 50 kişiye yakın çalışanımız var.  Köyde seracılığı geliştirmek için çalışıyoruz. İlk dökümler meydana çıktı. Söğüt seracılıkta gelişmeye başladı. Tarımda verilen desteklerden dolayı son derece memnunuz. Çardak’a ürün temin ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 28.05.2015 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.