06 Ekim 2016 Perşembe 11:13
Amatör Spor Haftası başlıyor

Amatör sporlara ilgiyi artırmak ve dikkat çekmek için her sezon öncesi yapılan Amatör Spor Haftası kutlamaları başlıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde hafta boyunca yapılacak sportif etkinliklerin programı netleşti.
 
Açılış programı 10 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 17.30’da kortej yürüyüşü ile başlıyor. Valilik önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar bando eşliğinde gerçekleşecek yürüyüşe protokol üyeleri, sporcular, Gençlik Merkezi üyesi gençler ve amatör spora gönül verenlerin katılması bekleniyor.  Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitler Meydanında saygı duruşu, İstiklal Marşı ve haftanın anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak.
 
HER GÜN BİR TURNUVA
Etkinlikler kapsamında hafta boyunca sportif turnuvalar gerçekleşecek. Program içeriği ise şöyle;

11 Ekim 2016 Salı saat 17.00
Güreş Turnuvası (yıldızlar)     (Güreş Antrenman Salonu)
Okçuluk Turnuvası (yıldızlar)   (Okçuluk Antrenman Salonu)

12 Ekim 2016 Çarşamba saat 17.00
Masa Tenisi Turnuvası  (Güreş Antrenman Salonu)
Atıcılık Turnuvası   (Okçuluk Antrenman Salonu)
Judo Turnuvası   ( BŞB. Atatürk Ortaokulu Spor Salonu)

13 Ekim 2016 Perşembe  saat 17.00
Badminton Turnuvası   (Stad Antrenman Salonu)

14 Ekim 2016 Cuma saat 17.00
Karate Turnuvası    (Hasan Güngör Spor Salonu)
Cimnastik Turnuvası   (Vali Recep Yazıcıoğlu S.S.)

16 Ekim 2016 Pazar saat 16.00
Sporun En’leri Ödül Töreni   (Çatalçeşme Oda Tiyatrosu)
 
SPORUN EN’LERİ ÖDÜLLERİNİ ALACAK
Amatör sporla dolu dolu geçecek haftanın son etkinliği 17 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 16.00’da Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda olacak. Programda 2016 yılında Denizli’de spora damga vuran isimler, milli sporcular ve yıl boyunca ulusal ve uluslararası organizasyonlarda ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmiş sporcular halka tanıtılarak “Sporun En’leri” ödül töreni yapılacak. Ayrıca hafta boyunca yapılan turnuvalarda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.
 
İBANOĞLU ‘HER ZAMAN AMATÖRLERİMİZİN YANINDAYIZ’
Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı 57 federasyona ait faaliyetlerin Denizli’de aktif olarak yapıldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, yeni sezon öncesi sporculara ve kulüplere başarılar diledi. Denizli'de an itibariyle 206 spor kulübünün faal olduğunu ve spora olan ilginin her geçen gün arttığını söyleyen İbanoğlu, her zaman amatör branşların destekçisi olduklarını, milli takımlara giden ve bayrağımızı uluslar arası arenalarda dalgalandıran sporcularımızın bunun karşılığını verdiklerini söyledi.
Başta Büyükşehir Belediye ve ilçe belediyelerinin spora önemli desteklerinin olduğunu söyleyen İbanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin ilimize kazandırdığı tesislerde aynı anda binlerce gencin spor yapma imkânı bulduğunu, bu tesislerde ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirtti.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.