16 Aralık 2019 Pazartesi 22:15
Trabzon'da Rodallega şov: 1-2

Süper Lig'de son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla yükselişe geçen Yukatel Denizlispor, 15. hafta karşılaşmasında zorlu Trabzonspor sınavına Stackhowiak, Zeki Yavru, Mustafa Yumlu, Oğuz Yılmaz, Bergdich, Sacko, Murawski, Olcay Şahan, Aissati, Barrow ve Rodallega onbiri ile başladı. 

Ev sahibi Tranzonspor ilk dakikalardan itibaren Denizlispor kalesine baskı kurdu. 21. dakikada sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında rakibinden önce müdahale etmek isteyen Yukatel Denizlispor'lu Oğuz Yılmaz'ın ters vuruşunda top filelere gitti. Ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı bu şekilde tamamlandı.

İkici yarıda toparlanan Yukatel Denizlispor, rakip kalede etkili olmaya başladı. 59. dakikada Aissati'nin sağ kanattan Trabzonspor ceza sahasında gönderdiği topa kafayı vuran Radallega skora denge getiren golü kaydetti. 1-1.

82. dakikada sol kanattan şık çalımlarla Trabzonspor ceza sahasına giren Barrow,  uygun durumdaki arkadaşı Estupinan'ı gördü. Estupiana'ın şutunda top rakibine çarparak Rodallega'nın önünde kaldı. Topu soluna çeken Rodallega, kaleci Uğurcan'ı geçip takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti. 1-2.

Kalan dakikalarda beraberlik golü için Denizlispor kalesine yüklenen Trabzonspor'un atakları sonuçsuz kalınca maç 2-1 konuk ekibin üstüğüyle tamamlandı. Yukatel Denizlispor bu sonuçla puanını 21'e yükselterek 9. sıraya yerleşti. Trabzonspor ise 26 puanda kalarak 4. sıraya geriledi.

Maçın ardından açıklama yapan Yukatel Denizlispor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Maç öncesi de söylemiştim, bugün oyunun iki tarafını da iyi oynamamız gerekiyordu. Sadece savunma yaparak Trabzon deplasmanından çıkamazdık. Baktığımız zaman da ligde deplasmanda en fazla puan toplayan takımız. İlk otuz dakika rakibimiz daha baskın oynadı. Geçiş bölgelerinde yaptığımız top kayıpları Trabzonspor'un iştahını artırdı. Beni asıl sevindiren ise Hugo'nun golle buluşması oldu. Çünkü bir forvet için gol önemli. Deplasmanlarda geriden gelip maçı çevirmek de güven ve iyi oyundan kaynaklı. Bugün de çok önemli bir müsabakadan altın değerinde 3 puan aldık.

Son iki maça da aynı istek ve özgüvenle çıkacağız. Konsantre olmak bizim için çok önemli. Güçlü kalmanın sırrı konsantrasyondan geçiyordu. Yavaş yavaş çalışmalarımızın meyvelerini alıyoruz. Hedefimiz ise önümüzdeki tüm puanları almak" diye konuştu.

Son Güncelleme: 17.12.2019 01:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.