26 Nisan 2017 Çarşamba 11:13
Apartman ve sitelerin ortak kullanım alanlarında sigara yasağı

Sağlık Bakanlığı'nın 2009/44 Sayılı Genelgesi doğrultusunda, Denizli Valiliği İl Kontrol Kurulu tarafından apartman ve sitelerin ortak kullanım alanları olan merdiven boşluğu, asansör, spor salonu, toplantı salonu gibi kapalı mekanlarında sigara ve tütün ürünlerinin kullanılması yasaklandı.

Apartman ve sitelerin kapalı alanlarında sigara içilmesinin yasak olduğunu gösteren uyarı levhalarının asılması zorunlu hale geldi.

Tütün denetleme ekipleri tarafından site ve apartmanlar kontrol edilerek karara uymayan yönetimlere işlem yapılacak. Ayrıca kapalı ortak alanlarda sigara içtiği tespit edilen kişilere de idari para cezası uygulanacak.

Kentteki restoran, kafe, kahvehane gibi işletmelerde ise sigara içilmesi için ayrılmış açılır-kapanır alanlarda alanın sürekli açık durma zorunluluğu getirildi.

DHA

Son Güncelleme: 26.04.2017 11:36
Anahtar Kelimeler:
Sigara YasağıApartmanSite
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.