30 Kasım 2016 Çarşamba 18:21
Sürücüler dikkat! Kış lastiği uygulaması yarın başlıyor

2012 yılında yürürlüğe giren kış lastiği takma zorunluluğu yarın başlıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,  kış mevsiminde vatandaşların güven içinde seyahat edebilmeleri için zorunlu olan kış lastiği uygulamasının 1 Aralık tarihi itibariyle aşladığı belirtilerek, 05-11 Aralık tarihleri arasında saat: 10.00-12.00 ile 14.00-16.00 arasında, karayolu güzergâhlarında yol kenarı trafik denetimlerinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı yol kenarı denetim istasyonlarında,
Terminal/otogar giriş ve çıkışlarında, Şehirlerarası yolcu ve eşya taşıyan taşıtlar ile valiliklerce karar alınan illerde yoğunlaştırılmış “KIŞ LASTİĞİ” denetimi yapılacağı bildirildi.

Şehiriçi taşımacılıkta ise bu uygulama valiliklerce belirleniyor.

Açıklamada ayrıca, "kış lastiği olarak geçen lastik türlerinin üzerinde M+S veya kar tanesi (snowflake) işareti bulunan ve 7 ºC’nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş, sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastiklerde bu kategoriye girer.

Bu nedenle kış mevsiminde trafik ortamında güvenliğin sağlanması ve mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlarımızdan kış lastiği kullanmaları ve taşıtlarında bulundurulması zorunlu olan avadanlıklarını (zincir, çekme halatı vb.) tamamlamaları ve taşıt lastiklerinin mevzuata uygun duruma getirmeleri rica olunur" denildi.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Kış Lastiği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.