11 Kasım 2016 Cuma 11:56
Vali Altıparmak Merkezefendi'de muhtarla bir araya geldi

Valisi Ahmet Altıparmak'ın Merkezefendi'nin muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantı, Valilik Konferans salonunda düzenlendi. Vali Ahmet Altıparmak'ın yanı sıra toplantıla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcıları Ekrem Büyükata ve Kemal İnan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, daire müdürleri ile muhtarlar katıldı.


Toplantıda ilk olarak belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Zolan, özellikle DESKİ ve altyapı çalışmaları hakkında muhtarlara açıklamalarda bulundu. Altyapı projelerini 2017 yılının Şubat ayında bitirmeyi planladıkları müjdesini veren Başkan Zolan, bu tarihten itibaren geçici olarak yapılan asfalt yamalarının kazınarak balıksırtı asfaltların yapılacağını söyledi. Başkan Zolan, muhtarlara su kullanımı konusunda uyarılarda da bulunarak, geçtiğimiz yıl 35-40 artezyen pompasının çalışırken, bu yıl ise yağışların az olması nedeniyle su pompalarının tamamının devreye alındığını, yaşam için önemli olan suyu tasarruflu kullanılması konusunda vatandaşları bilinçlendirmelerini istedi.


Toplantıda muhtarlara seslenen Vali Ahmet Altıparmak ise, halkın sorunlarını yetkili mercilere en iyi muhtarların taşıyabileceğini belirterek, "Sizler bizim gözümüz, kulağımız ve halka uzanan elimizsiniz. Bizlerin mahallelerdeki herkesi tek tek tanıma şansı yok. Bunları en iyi bilen sizlersiniz. Mahallelerdeki olumsuzluklara da en iyi şekilde ulaşılabilecek olan sizlersiniz. Bu çerçevede sizlere büyük görevler düşüyor. Mahallenizde yaşlı, engelli, ihtiyaç sahibi, öksüz, şehit ve gazi yakınları ve diğer ihtiyaç sahiplerinin durumları ile ilgili bilgileri bize en iyi aktaracak olan sizlersiniz. Bu görevlerin ifasında da sizlerin gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyoruz. Sizler bizlere geliyorsunuz, sorunları ifade ediyorsunuz, ama bunu biraz daha koordineli yürütebilirsek, sizler vatandaşların sorunlarını bizlere daha rahat taşıma imkanı bulursunuz" dedi.

Toplantı muhtarların mahallelerindeki sorunları aktarmasıyla devam etti. Vali Altıparmak, muhtarların aktardığı sorunların çözümü için ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.

(DHA)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.