23 Ağustos 2017 Çarşamba 13:38
Çal'da 30 çocuk için sünnet şöleni

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kadrosunda Üroloji ve Çocuk Cerrahı olmayan ilçelerde başlatılan sünnet organizasyonlarına Kale ve Beyağaç'tan sonra Çal ilçesiyle devam edildi. 30 çocuk gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra 2 gün sürecek organizasyonda ücretsiz sünnet olacak.  Çal Devlet Hastanesi'nde düzenlenen sünnet organizasyonunun açılışına Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, ilçe protokolü, Çal Devlet Hastanesi yönetimi, sünnet çocukları ve aileleri katıldı.

Sünnet işlemlerini ameliyathane koşullarında uzman hekimler tarafından yaptıklarını belirten Dr. Berna Öztürk, "Sünnet, ülkemizde dini inançlarımız gereği oldukça önemsenen bir işlemdir. Biz hekimler açısından baktığımızda da ameliyathane koşullarında yapılması gereken cerrahi bir işlemdir ve uzman hekimler tarafından yapılması gerekir. Bizde kadrosunda Çocuk Cerrahı ya da Üroloji Uzmanı bulunmayan Çal, Kale, Çameli, Honaz gibi ilçelerde hekim görevlendirmesiyle bu ilçelerde yaşayan çocukların merkez hastanelere gelmeden sünnet işlemlerini gerçekleştirmeyi planladık. Çal'da 30 çocuğumuzun iki gün boyunca sünnet işlemlerini gerçekleştireceğiz" dedi.

Çal Kaymakamı Yusuf Durani Din, eskiden ailelerin çocuğunun sünnet işlemi için tek tek uğraştığını, ancak günümüzde Belediye Kamu Hastaneleri Birliği ve Kaymakamlık olarak ortak bir projeyle hizmet sunumu yapıldığın ifade etti.

Çal Belediye Başkan Yardımcısı MHP'li Adnan Tatar ise, steril ortamda uzman hekimler tarafından sünnet işlemlerinin gerçekleşmesinin çocuklar açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından şölen halk oyunları gösterisiyle devam etti. Gösteri sonunda Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar tarafından sünnet çocuklarına altın takılırken, Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil tarafından da havlu hediye edildi. Yine Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından sünnet olan çocuklara çeşitli oyuncaklar verildi.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.