09 Mayıs 2018 Çarşamba 23:15
Çamelili öğrenci Sema ‘Arama Kurtarma Denizaltısı' tasarladı

TÜ Elektronik Bölümü öğrencisi Sema Akkoyun ve Sefa Sarıtaş, iki arkadaşıyla yaptıkları projeyle savunma sanayine katkıda bulunmak istediklerini belirtti. TÜ İpsala Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sema Akkoyun da sınıf arkadaşı Dilara Sert ile dalgıçların giremediği bölgelere ulaşabilmek için arama kurtarma denizaltısı tasarladıklarını söyledi.

Denizaltının görüntü çekebildiğini, aynı zamanda su altında bulunan bir cismi yanlarına eklenecek kollar aracılığıyla bünyesine aldığını anlatan Sema Akkoyun, "Denizaltıyı suya bıraktığımızda kumanda ile kontrolü sağlıyoruz. Arama kurtarma çalışmaları için tasarlandı. Örneğin suyun altında bir ceset var ya da atılmış bir silah. Bunu denizaltı ilk önce kamera yardımıyla buluyor. Daha sonra yanlarındaki kollar ile bu cismi alıp su üstüne çıkartıyor. Bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz."

Yarışmada dereceye giren diğer projeler, Türkiye'deki çeşitli yarışmalara katılma hakkı kazanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.