21 Şubat 2018 Çarşamba 14:02
CHP’den çocuk istismarına yasal düzenleme için imza kampanyası

Cumhuriyet Halk Partisi, son yıllarda artan çocuk istismarı, tecavüz ve kadına şiddet konularında farkındalık yaratmak amacıyla imza kampanyaları başlattı. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nı harekete geçirmek amacıyla başlatılan kampanyalar sosyal medyada da destek görüyor.

CANDOĞAN PARKI’NDA İMZA STANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi Gençlik Kolları’nın Candoğan Parkı önünde başlattığı ‘Tecavüzlere, Çocuk Cinsel İstismarına karşı Sen de Bir İmza At’ kampanyası, farklı görüşlerden vatandaşların desteğini aldı. İki saat gibi kısa sürede 1.500’ün üzerinde imza toplayan gençler, üç gün sürecek kampanyada toplanan imzaları CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın desteği ile TBMM, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na gönderecek.

İmza kampanyasını siyasi partiler ve milletvekilleri üzerinde farkındalık yaratmak amacıyla başlattıklarını belirten CHP Merkezefendi Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Özdarak, “Can yakan çocuk istismarı haberleri son yıllarda toplumun vicdanını sızlatıyor. Özge Can olayında toplum olarak tepki verdik ama bu tepkinin sonuç vermediğini gördük. CHP’li gençler olarak son yıllarda artan şiddete duyarsız kalmamak ve bir farkındalık yaratmak amacıyla, TBMM’ne gönderilmek üzere imza kampanyası başlattık. Çünkü son zamanlarda kadına tecavüz ve şiddetin yanı sıra çocuk istismarı da tavan yapmış durumda. Bizler bu konuda yasaların yeniden düzenlenmesini, en ağır cezaların getirilmesini istiyoruz. Etkinliğimize ilgi oldukça fazla. İki saat içerisinde 1.500’ün üzerinde imza topladık. Farklı görüş ve siyasi partilerden vatandaşların desteğini alıyoruz. Kampanyamızı 3 gün olarak planladık. Toplanan imzalar CHP Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Biçer Karaca aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi ve ilgili bakanlıklara ulaştırılacak. Bu imzalar karşısında diğer milletvekillerinin de sessiz kalmayacağını düşünüyoruz” dedi.

KARACA DESTEK İSTEDİ

CHP’nin Doğa ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise 79 STK’nın katılımıyla sanal ortamda oluşturulan Çocuğa Karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı’nca change.org’da başlatılan imza kampanyasına katıldı ve partililerle birlikte tüm vatandaşları bu kampanyaya desteğe çağırdı.

Karaca, “Çok uzun zamandır çocuk istismarına karşı ağır yaptırımı olan yasal düzenlemeleri yapmayan hükümete bir çağrı yapmak, toplumu ve muhalefeti çocuk istismarına karşı örgütleyebilmek ve iyi hal indirimlerinin ortadan kaldırılmasını sağlamak öncelikli amacımız. Uzun zamandan beri süregelen mücadelemiz maalesef kulaklarını kapayan iktidar tarafından görülmedi. Bir gecede KHK’larla ülkenin kaderini değiştirebilen güç ve yetkiyi kendinde gören iktidarın çocuk istismarına karşı bu kadar duyarsız, kör, sağır, dilsiz olmasını kabul edemiyorum. Bu nedenle bu imzaya destek veriyorum. Geçmişte biz uyardığımız zaman ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyenlere karşı örgütlenerek, baskı yaparak artık bu gidişe son vermek ve bu tür ahlaksızlıkların son bulması için bu imzaya destek veriyorum. Bu kampanyanın tüm Türkiye’ye yayılması için de tüm yoldaşlarımızdan destek bekliyorum. Konuya yönelik nihayet AK Parti mecliste bir komisyon kurmaya karar verdi. Ancak istismar suçları topluma yönelik işlenmiş suçlardır. Ancak biz çok daha uzun süre önce böyle bir komisyon kurulması yönünde teklif verdiğimizde AK Parti tarafından reddedilmişti. Çünkü bazı gerçeklerin ortaya çıkması, kendilerinin oy deposu olarak gördükleri kesimlerin de çirkinliklerinin su yüzüne çıkmasını sağlayacaktı. Şu aşamada komisyonla oyalama taktiği uyguluyorlar. Bunun yerine caydırıcılığın sağlanması için toplumun vicdanını rahatlatacak bir cezai yaptırım düzenlemesi yapılmalı. İmza kampanyası sonuç getirir ya da getirmez. Ancak sosyal medya üzerinden kampanyanın giderek büyümesi toplumun iktidar gücüne baskısını artıracaktır. Ve bunun gereğini yerine getirmeyenlerle ilgili de seçmenler sandıkta mutlaka hesap soracaktır” dedi. 

Son Güncelleme: 22.02.2018 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.