18 Nisan 2017 Salı 17:19
Denizli'de Nihat Hatipoğlu'na yoğun ilgi

Hz. Muhammed'in 1446'ncı doğum yıldönümünde, kutlu doğum haftası nedeniyle, Pamukkale Belediyesi dün (pazartesi) akşam Alemlere Rahmet adlı program düzenledi.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa konuşmacı olarak ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu katıldı. Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Ammar Acaroğlu ilahiler seslendirdi, Emrullah Uzun da şiir ve naat dinletisi sundu.

Denizlilerin ilgi gösterdiği anma programında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Hz. Muhammed'in hayatını ve çektiği zorlukları anlattı. Kuran'ı Kerim'in baştan sona Hz. Muhammed'in hayatını anlattığını ifade eden Hatipoğlu, "Kuran'ı Kerim'i anlamak O'nu anlamaktır. Peygamber Efendimiz Miraç'a çıktı, Taif'te taşlandı, Mekke'de zulüm gördü, Bedir'de zafer kazandı, Uhud'da yara aldı sonra hicret etmek zorunda kaldı. Dostlarını, akrabalarını bir bir kaybetti. Ama o İslam dinini yayma davasından hiç vazgeçmedi" diye konuştu.

AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Hz. Muhammed'in doğum yıldönümünün tüm insanlığa, barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesi temennilerinde bulundu. Programın sonunda Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile birlikte programa katılan Ammar Acaroğlu ve Emrullah Uzun'a günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

DHA

Son Güncelleme: 18.04.2017 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.