16 Nisan 2016 Cumartesi 18:25
Denizli'de turizm için kortej yürüyüşü

 Denizli'de Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Denizli Turistik Otel ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar, Turizm Haftası kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü organize etti.

Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen ve çok sayıda turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri korteje katıldı.

Valilik önünden başlayan yürüyüşte sektör temsilcileri, turizm alanında faaliyet gösteren otel ve işletmelerin isimlerinin yazılı olduğu dövizleri taşıdı. 'Geleceğimiz Turizm' yazılı pankartla da vatandaşların dikkati çekildi. Kortej yürüyüşünün ardından Delikliçınar Meydanı'nda halk oyunlarının gösterisiyle tören yapıldı.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, turizm sektörünün istihdamın yüzde sekizini karşıladığını belirterek, "Dünya genelinde turizmde 1.2 katrilyon dolarlık hareket yaşanıyor ancak bundan Türkiye'nin aldığı pay ise 40 milyon dolardır. Türkiye'ye yurt dışından 35 milyon turist geliyor ve biz Denizli olarak bu paydan daha çok yararlanmamız için ne gerekiyorsa yapmalıyız" dedi.

Etkinlik sonunda aşçılıkta ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece giren turizm öğrencilerine teşekkür plaketi verildi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.