14 Kasım 2017 Salı 11:58
Denizli, Kızıldeniz'le kardeş oldu

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kasım ayı ikinci oturumunda Denizli ile Sudan'ın Kızıldeniz eyaletinin kardeş şehir olması görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın teklifi mecliste gündemin ilk maddesi olarak görüşüldü. Konu hakkında konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sudan'ın yeni gelişmekte olan, uzun yıllar süren mücadelelerden sonra huzur bulan bir ülke olduğunu söyledi. Sudan'ın birçok imkanı içinde barındıran bir ülke olduğuna dikkati çeken Zolan, "Sudan ile bugüne kadar çok yoğun bir ticari ilişkimiz yok. Bunun böyle sürmesini de kabul etmemiz mümkün değil. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Ekonomi Bakanımız ve özellikle Sudan heyetinde bulunan Denizli Milletvekili Şahin Tin çok yoğun çalışmalar yaptı"  dedi.

Sudan'ın Kızıldeniz eyaletinden Denizli'ye birkaç kez ticari heyetlerin ziyaretler yaptığını belirten Zolan, "Denizli'den de çeşitli girişimler oldu. Sudan'da teknoloji eksikliği sebebiyle işlenemeyen araziler var. Bunun gibi birçok imkan var. Ayrıca Sudanlı kardeşlerimiz Türkiye'yi de çok seviyorlar. Sudan ile bizim derin tarihi ilişkilerimiz var. Ticaretimiz az ancak birbirimizi destekleyecek imkanlarımız var. Bize Sudan'dan uzanan bir el var. Bize güveniyorlar, 'gelin' diyorlar. 'Biz sizinle ticaret yapmak istiyoruz' diyorlar. Daha önce ön protokol imzaladık. Bu kardeşlik ilişkisinin Denizli'ye çok faydası olacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından yapılan oylamayla Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Sudan'ın Kızıldeniz eyaletinin kardeş şehir olması oybirliğiyle kabul edildi.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.